avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Care este procedura de divort in cazul unei persoane , care mai mult de 20 de ani locuieste separat de sot ,chiar in alt judet , neavand nici un contact de nicun fel . Poate divorta in regim simplificat si in ce fel ?
Daca nici unul dintre soti nu mai locuieste in domiciliul comun, instanta competenta este cea de la domiciliul paratului. Daca paratul nu are domiciliul in tara instanta competenta este cea de la domiciliul reclamantului. Vz art. 607 C,proc.civ.
Puteti afla care este domiciliul sotului., printr-un avocat, de la INEP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire adypompy adypompy pot deschide actiune de divort la judecatoria iasi daca am domiciliul in botosani? mentionez ca sunt nascut in iasi iar certificatul de casatorie este emis de ... (vezi toată discuția)
Se poate divorta in bucuresti in conditiile in care casatoria s-a facut in alt judet? DoamnaIlenus DoamnaIlenus Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Prietena mea s-a casatorit la Iasi acum cativa ani. Acum ea a plecat din Iasi, s-a mutat la Bucuresti unde si-a si ... (vezi toată discuția)
Divort flavia29 flavia29 Buna seara,am si eu o intrebare si va rog sa ma lamuriti daca se poate......el cetatean roman dar este rezident in olanda,ea din Republica Moldova cu ... (vezi toată discuția)