avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura luarii interogatoriului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura luarii interogatoriului

buna ziua, In procesul civil (pretentii) reclamantul solicita interogatoril paratului.Instanta incuvinteaza proba cu martorii propusi de ambele partii si chemarea la interogatoriu a PARTILOR. In aceasta situatie instanta din oficiu adreseaza interogatoriul reciproc luat partilor sau e nevoie ca reclamantul sa formuleze inscris pentru parat intrebarile la care sa raspunda la interogatoriu.Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
nicxon, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicxon , utilizator 17:02, 23 Aprilie 2012
Este absolut obligatoriu ca reclamantul sa formuleze in scris intrebarile. Observati va rog art. 221 (1) Cod proc. civ.
Daca parata este o persoana juridica, interogatoriul ii va fi comunicat, urmand ca aceasta societate sa raspunda tot in forma scrisa.
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
Andrei Dina, Avocat
interogatoriu se formuleaza de parti . prin urmare acestea il redacteaza si il propun instantei care poate cenzura intrebarile. deoarece interogatoriul este o proba procesual ce se administreaza dupa nicste reguli este necesar sa vi-l redacteze un avocat , alfel puteti sa pierdeti procesul, deoarece judecatorul nu are oblicatia sa va acorde consultanta juridica.
i-mi cer scuze,instanta citeaza partile pentru interogatoriu reciproc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare interogatoriu mihai1667 mihai1667 Sunt implicat intr-un proces civil in calitate de parat. Instanta a aprobat proba cu interogatoriu ptr partea reclamanta. S-a depus acest interogatoriu ... (vezi toată discuția)
Administrarea interogatoriului suciu_diana suciu_diana Buna ziua, doar reclamantul poate sa administreze proba interogatoriului? Daca si partea parata a solicitat si a primit dreptul de a pune intrebari prin ... (vezi toată discuția)
Cine poate solicita proba cu interogatoriul? reclamanta poate solicita propriul intergator? annuska annuska Intr-o actiune civila, reclamanta a solicitat luarea interogatoriului paratilor, instanta a admis si s-au si luat interogatoriile. Parata desi initial a ... (vezi toată discuția)