avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DREPTURI TATA BIOLOGIC
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DREPTURI TATA BIOLOGIC

buna ziua ,as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns ,am o nepotica de 3 ani care in certificatul de nastere nu are tata ,tatal nu a vrut sa o recunoasca,fetita este nascuta in spania ,are certificat spaniol si romanesc,iar eu sunt tutorele ei legal cu o sentinta judecatoreasca data in spania apostillata cu apostilla de la haga,intrebarea mea este daca tatal sau biologic poate sa aiba vreo pretentie asupra cresterii ei ,pt ca acum si-a dat seama ca e al lui si zice ca ar dori sa o creasca(seamana bine cu el )ar putea sa-mi faca probleme sau nu are nici un drept daca eu sunt tutorele ei legal pana la 18 ani,va multumesc

[editat de moderator- cf regulametului , pe forum scrieti cu litere mici, multumesc]
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:19, 4 Mai 2012
Va trebui intai s-o recunoasca, apoi sa se judece in contradictoriu cu dvs
dar ce sanse ar avea daca pana acum nu l-a interesat de ea ,sentinta este data de spania trebuie sa se judece acolo sau poate si aici ??

[editat -scris cu majuscule]
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Se poate judeca aici si as zice ca are sanse, insa nu pot aprecia cate. In dezavantajul lui e faptul ca nu s-a ocupat de fetita pana acum, ca fetita nu-l cunoaste, ca e prea mica. In avantajul lui ar putea fi si faptul ca mama nu se ocupa de copil.
Poate nu va reusi sa stabileasca domiciliul copilului la el, poate nici nu vrea asta, dar drept de vizita va primi.
Intai trebuie sa actioneze pt stabilirea filiatiei
Da, tatal are un drum lung de parcurs pana sa isi obtina drepturile.
La o prima vedere se pare ca judecata ar trebui sa aiba loc in Romania.
Ar trebui sa consultati un avocat spaniol pentru a afla daca se pot judeca in Spania.
Ce cetatenie are tatal copilului?
tatal este roman si el momentan este in franta ,lucreaza iar eu cu fetita sant in romania,daca s-ar judeca unde ar fi normal sa se judece la domiciliul meu sau la al sau
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
emamari74, utilizator

Alte discuții în legătură

Valabilitatea procurii...in cazul acordului tatalui de a parasi(mama)romania cu minorul ana s ana s daca tatal face procura sa pot parasi spania cu minorul pt a merge in romania, cat timp e valabila(s-ar putea sa nu plec in perioada asta). apoi,,,pt a ma ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii mimicatalina mimicatalina am o fetita cu un cetatean strain ., nu o cunoaste nu stie de existenta ei., am avut cu cetateanul strain o relatie de 7 luni ., cum pot proceda sa il oblig ... (vezi toată discuția)
Sentinta spaniola..si recunoasterea ei in romania ana s ana s am primit azi sentinta in care mi s-a acordat custodia fetitei cu dreptul de a calatori in afara Spaniei fara acordul tatalui si de a lua decizii referitoare ... (vezi toată discuția)