avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport Nou
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport Nou

Draga Domnule,

Ma numesc Galu Ludovic Iacob . Detin un Pasaport care expira in data de 22-01-2018 dar care are toate foile cu vize.Mentionez ca in acest moment ma aflu in Nigeria si am viza Nigeriana valabila pana in luna Iulie.Eu lucrez 35 zile la munca iar 35 vacanta.Doresc sa stiu daca pot sa obtin un nou Pasaport , dar pe cel vechi sa il pot pastra ca sa ma pot intoarce la companie in Nigeria cu vechiul pasaport.Dupa care ar urma sa primesc viza de lucru de un an pe noul pasaport iar pe cel vechi sa se anuleze automat sau vin eu personal la departamentul pasapoarte ca sa fie anulat.

Va rog sa-mi dati un sfat cum trebuie sa procedez, ca sa pot sa informez conducerea companiei.

Va multumesc pentru timpul acordat

Cu multa stima si respect
Ludovic Galu


:):(
Cel mai recent răspuns: Suciu Camelia , Consilier juridic 21:16, 29 Aprilie 2012
De obicei pasaportul vechi dupa ce se anuleaza prin taierea filei informatizate se restituie posesorului, deci intrebati la oficiul de pasapoarte la care urmeaza sa apelati sa nu care cumva sa dati peste un functionar mai cu pretentii si sa vi-l retina. Explicati de ce aveti nevoie de acele vize ca sunt sigur ca intelege.
Conform art. 10 alin (7) din HG 94/2006 cu modificarile si completarile ulterioare:
Pasapoartele anterioare se anuleaza si se restituie titularului:
a) la depunerea cererii; sau
b) in cazul pasapoartelor aflate in termen de valabilitate, daca exista o cerere scrisa a titularului, la inmanarea catre titular a pasaportului simplu electronic.

Deci, la depunerea cereri pentru un nou pasaport puteti solicita in scris pastrarea actualului pasaport neanulat pana la ridicarea celui nou (cand este obligatoriu sa-l prezentati pe cel vechi pentru anulare). Pasaportul vechi va ramane in posesia dumneavoastra dupa ce se anuleaza.
Buna Dimineata

Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dat. Doresc de asemeni sa obtin o mica lamurire:
Eu doresc sa ma intorc in Nigeria Cu pasaportul vechi care are viza valabila, dar sa am asupra mea si pasaportul nou pe care urmeaza sa primesc o noua viza pe termen de un an.
La intoarcere(dupa 35 zile)sa pot folosi pasaportul nou cu viza iar pasaportul vechi sa merg spre a fi anulat.

Va multumesc
Cu mult respect
Ludovic
Oricum un lucru este cert, la primirea pasaportului nou, cel vechi trebuie sa fie anulat, doar daca nu il declarati...pierdut:slap:Dar in acest caz e clar ca odata cu primirea celui de-al doilea primul este anulat de drept.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
Justitiarul71, utilizator
Sincer, nu prea am inteles intrebarea. Pasaportul actual va fi anulat fie la depunerea cererii pentru un nou pasaport, fie la ridicarea pasaportului nou.
In general, se poate calatori cu doua pasapoarte: unul nou valabil si unul vechi anulat, dar cu viza valabila in el. Dar in cazul pe care l-ati expus aici tind sa cred ca noua viza va fi valabila de la data emiterii, iar cea veche va fi anulata printr-o stampila de genul: canceled without prejudice.. In orice caz, referitor la viza nigeriana trebuie sa contactati autoritatea nigeriana care se ocupa de vize si imigrare sau ambasada nigeriana la care veti depune cererea de viza.

Alte discuții în legătură

Pasaport aureliaoraca aureliaoraca buna seara..am si eu o intrebare. pasaportul copilulu meu expira pe 21 iulie, dar eu vreau sa plec cu el pe 28 iunie.intrebarea mea este.pot face cerere de ... (vezi toată discuția)
Eliberarea unui nou pasaport dandremi dandremi Buna seara! Fiul meu urmeaza sa plece la sfarsitul lunii septembrie sa studieze in SUA. Problema e la pasaport. Detine un pasaport electronic, a carui ... (vezi toată discuția)
Viza din pasaport emanuellen emanuellen Buna ziua,am o viza in pasaport pe 10 ani ptr.SUA.Avind in vedere ca trebuie sa plec in curind si pasaportul meu se expira in citeva luni,m-am adresat biroului ... (vezi toată discuția)