avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... dosar medical vizat de medicina muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

dosar medical vizat de medicina muncii

Buna ziua! Ma intereseaza daca angajatii unei microintreprinderi trebuie sa aiba dosarul medical completat de acelasi medic din medicina muncii? Ma intereseaza acest lucru deoarece, spre exemplu eu sunt din orasul X, si medicul meu de familie colaboreaza cu medicul de medicina muncii XX, iar un alt coleg de-al meu este din orasul Y, unde medicul lui de familie colaboreaza cu medicul de medicina munciiYY. Ce facem in acest caz? Putem avea dosarul si fisa de aptitudini completate de medici diferiti? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionion2000 , utilizator 18:38, 3 Mai 2012
Legea nr. 319/ 2006 art.13 lit j si Normele de aplicare ale legii aprobate prin HG nr.1425/ 2006 impun angajatorului sa incheie contract de prestari servicii cu un medic de medicina muncii. Acesta este medicul care presteaza activitati medicale de medicina muncii, prevazute de lege (HG nr. 355/ 11.04.2007 cu modificarile si completarile ulterioare)pentru angajatii firmei.
Daca exista contracte cu mai multi medici de medicina muncii, pe categorii de lucratori, nu vad ce impediment ar putea fi, in conditiile in care exista un sediu principal si mai multe sedii secundare pentru firma, exixistand in acelasi timp lucratori care presteaza activitati numai in una din locatii.
Multumesc pentru raspuns!
"fisa de aptitudini" se numeste corect "Fisa de aptitudine", iar medicul de familie n-are nici-o treaba cu aceasta sau cu dosarul medical de medicina muncii, cf. HG 355/2007, ci doar medicul de medicina muncii.
Ok. Imi cer scuze pentru greseala. in cazul meu, medicul de familie are o legatura foarte mare cu medicul de medicina muncii , pentru ca un orasul in care locuiesc eu nu exista medic de medicina muncii. Medicul meu de familie colaboreaza cu un medic de medicina muncii din alt oras care vine la sfarsit de saptamana si se ocupa de dosarele medicale, de fisele de aptitudini si de pacienti. Va multumesc!
ramo1305 a scris:

Ok. Imi cer scuze pentru greseala. in cazul meu, medicul de familie are o legatura foarte mare cu medicul de medicina muncii , pentru ca un orasul in care locuiesc eu nu exista medic de medicina muncii. Medicul meu de familie colaboreaza cu un medic de medicina muncii din alt oras care vine la sfarsit de saptamana si se ocupa de dosarele medicale, de fisele de aptitudini si de pacienti. Va multumesc!


Colaborarea dintre medicul de familie si medicul de medicina muncii, in sensul in care primul efectueaza controlul medical la angajare sau periodic si cel de-al doilea semneaza fisa de aptitudine (nu fisa de aptitudini), e ilegala incepind cu 01.01.2011, asa cum e specificat in HG 355/2007 actualizata la 19.01.2012, deoarece medicina muncii e efectuata doar de catre medici de medicina muncii, inclusiv examenul clinic general.
Pentru a va lamuri si mai bine va rog sa spicuiti posturile mele pe tema "medicina muncii".

V-ar conveni sa mergeti la un cabinet stomatologic unde sa vi se faca o interventie de catre un medic de familie si sa si platiti pentru aceasta (probabil ca daca ar fi gratis v-ar conveni)?
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
ionion2000, utilizator

Alte discuții în legătură

Medicina muncii - mesaj catre angajatori si angajati ionion2000 ionion2000 Angajatori, respectiv angajati, [b]verificati ecusonul medicului care efectueaza examenul clinic la angajare sau examenul clinic periodic [/b]si [b]nu aceptati ... (vezi toată discuția)
Supravegherea sãnãtãții lucrãtorilor - modificari aduse de hg 1169/2011 (mo 873/12.12.2011) ionion2000 ionion2000 Supravegherea sănătății lucrătorilor (HG 355/2007 modificata de HG 37/2008) a fost modificata de HG 1169/2011 (MO 873/12.12.2011). Astept ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medic de familie necesara la angajare Ianuaria Ianuaria Buna seara, La angajare mi se solicita o adeverinta de la medicul de familie in care sa se specifice ca sunt apt de munca. Medicul de familie a refuzat ... (vezi toată discuția)