avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioadele de somaj se considera vechime in munca?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioadele de somaj se considera vechime in munca?

Am "beneficiat" de 2 perioade de somaj:2 luni si jumatate in 2010 si din noiembrie 2011 pina in prezent .Intre aceste 2 perioade am fost angajata.Ambele perioade vor fi considerate la vechimea in munca?Intreb pentru ca circula in "folclor" ca se ia in considerare la vechime doar o singura perioada de somaj ,conform noului Cod al Muncii
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:43, 20 Iunie 2012
1. Codul Muncii nu reglementeaza acest aspect si nici nu l-a reglementat vreodata.

2. Cele doua perioade de somaj nu constituie vechime in munca , ci stagiu de cotizare asimilat care se ia in considerare la pensie.
1. Daca va luati dupa folclor o sa faceti infarct!

2. Perioadele de somaj indemnizat sunt perioade de stagiu de cotizare la pensie si sanatate, plata contributiilor fiind facuta de Agentia de Somaj.

Multumesc.
freeelis a scris:

1. Codul Muncii nu reglementeaza acest aspect si nici nu l-a reglementat vreodata.

2. Cele doua perioade de somaj nu constituie vechime in munca , ci stagiu de cotizare asimilat care se ia in considerare la pensie.



Buna ziua,
Am 45,5 ani, vechime in munca 18 ani + perioada somaj 4 ani (22 ani total), as dori sa stiu daca pot beneficia de pensie de inavaliditate, si cum se calculeaza stagiu de cotizare. Se calculeaza si anii de somaj?
Interventie moderator:
:rtfm:
Iustina12:

Va rog sa postati intrebarea dvs. in sectiunea "Pensionari si probleme juridice legate de pensii", acolo unde ii este locul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de pensie de invaliditate? Iustina12 Iustina12 Buna ziua, Am 45,5 ani, vechime in munca 18 ani + perioada somaj 4 ani (22 ani total), as dori sa stiu daca pot beneficia de pensie de inavaliditate, si cum ... (vezi toată discuția)
Somajul se pune ca vechime allecs allecs Perioada de somaj se considera perioada de vechime?va rog sa imi dati un raspuns (vezi toată discuția)
Sporul de vechime klausi klausi As dori să știu dacă perioada în care am fost în șomaj se ia în considerare când se calculează sporul de vechime la salariu,(am 19 ani lucrați și 2 ... (vezi toată discuția)