In octombrie 2011 am facut contract de asistenta juridica cu un avocat penalist .Initial a fost relativ interesat,macar raspundea la telefon si ne-am intalnit de 3 ori.De aproape 2 luni nu mai raspunde la telefon,ancheta penala in care sunt reclamant treneaza de 14 luni desi lucrurile sunt clare (furt de valori din locuinta de catre menajera).In presa locala am citit ca o menajera care a furat ,,de la o familie instarita a unui om de afaceri"bunuri de valoare mai mica,in 4 luni de la prindere a fost judecata si condamnata.Iar eu,cu pierdere mult mai mare,stau de 14 luni si astept.
Nu stiu cum sa procedez cu avocatul i-m dat o suma destul de importanta ,dupa parerea mea.Am fost politicoasa.Acum nu mai dau de el.Cum sa fac?Stiu ca este o tactica generala a avocatilor sa evite clientii dar,in cazul de fata,nu am cum urmari eu ancheta penala.Si mai e vorba si de acea suma de bani...care conteaza si ea,pentru ca sunt munciti din greu.Ce sa fac?Va rog frumos ajutati-ma,sa nu ma mai zbat in zadar.
Daca l-ati platit suficient este de neinteles de ce nu va comunica situatia din dosar.
Nu imi pare nimic complicat sub acest aspect.
Poate ca nu are vesti bune insa nici acest lucru nu ar trebui sa il ascunda fata de dvs.
Nu inteleg nici eu
L-am platit suficient,chiar o suma buna.
Si stie ca nu este totul.
Nu cred ca s-a mai interesat de dosar.Nici eu nu inteleg mai ales ca avem un cerc de cunostinte comune iar eu nu sunt o persoana oarecare in oras.Nu stiu cum sa dau de dansul deoarece la cabinet nu are secretara,nu-i cunosc colaboratorii iar la locul de munca nu am cum sa dau de dansul
Imi pare rau ca nu va pot spune acum ce suma i-am dat dar este,cred, mult pentru speta in care nu are de aparat ci numai de tinut sub supraveghere niste aspecte
.As putea sa ma descur si fara avocat dar nu stiu cum as putea avea acces eu la mersul anchetei: cum dau de politist?ce este legal sa intreb si ce informatii imi poate da politistul?cum as putea vorbi cu procuroarea care nu m-a chemat NICIODATA?Care este mersul lucrurilor in ancheta?pentru asta am angajat avocatul!...Ce ar trebui sa fac?Va multumesc ,ult si va rog,va rog din suflet,sfatuiti-ma cum sa procedez cu avocatul?!...
Parerea mea este ca ar trebui sa faceti o cerere catre baroul din care face parte pentru a va informa daca mai traieste, daca se mai afla in tara, etc...
Nu o veti intitula insa plangere, ci doar o cerere de informare la care solicitati un raspuns urgent.
Baroul va poate furniza anumite informatii pe care singur sa nu le puteti afla.
Poate ca avocatul este internat in spital...poate ca si-a schimbat numarul de telefon...
Daca l-ati platit suficient nu exista nicio logica sa nu va mai raspunda...
Va multumesc ca va preocupa cazul meu.Este o idee foarte interesanta si cred ca o voi transpune in viata.Stiu sigur ca este sanatos si bine mersi. Voi face ce ma sfatuiti doar pentru a face haz de necaz si ca sa nu plang dupa banii dati deja.Maine am intalnire cu o avocata care chiar este o doamna foarte serioasa.Daca accepta cazul meu,voi face ceea ce m-ati sfatuit in speranta (desarta?) ca se va simti prost pentru comportamentul lui.Oricum,este o enigma pentru mine comportamentul acestui domn.
Era bine sa mai asteptati sa va lamuriti daca timpul va permite deoarece banii nu cred ca ii veti mai recupera de la el.
Vedeti sa nu aveti probleme si cu doamna avocat.
Presupun ca si domnul avocat parea foarte serios...
Ati mai avea si posibilitatea de a merge direct in audienta la decan mai inainte de a merge la avocata deoarece o astfel de informatie se poate afla si de urgenta ca sa nu fiti afectat patrimonial.
Chiar daca nu va primeste decanul se va ocupa cineva sa va anunte de indata despre situatia existenta.
Sa nu se fi suspendat avocatul respectiv...spre exemplu...