avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dispozitii emise de primar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dispozitii emise de primar

Buna seara.
As vrea sa stiu daca o dispozitie emisa de un fost primar mai este valabila si in mandatul unui alt primar. Adica primarul in functie in mandatul 2004-2008 a emis o dispozitie de delegare a atributiilor de asistenta sociala fara a preciza perioada , deoarece persoana care se ocupa de asistenta sociala a nascut si a intrat in indemnizatie pentru cresterea copilului. La implinirea varstei de doi ani a copilului salariatul a revenit la servici pentru aproape 2 luni ,intre timp a venit un alt primar, a plecat dinou in indemnizatie, a nascut si a ramas mai departe, asa este si la acest moment. Intrebarea mea este : cat este valabila aceasta dispozitie? Pana la revocarea ei? Eu nu pot face nimic impotriva ei pentru ca eu am o alta functie in primarie si nu mai reusesc cu ambele "posturi"
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:37, 4 Iulie 2023
Legea spune:
Art. 70. - (1) Primarul deleagă viceprimarului sau, după caz, viceprimarilor, prin dispoziţie emisă în cel mult 30 de zile de la validare, exercitarea atribuţiilor ce îi revin potrivit art. 68 alin. (1) lit. j), m), p), r), v), x) şi y).

(2) Atribuţiile de ofiţer de stare civilă pot fi delegate viceprimarului, secretarului sau altor funcţionari cu competenţe în acest domeniu, potrivit legii.

(3) Atribuţiile ce revin primarului, ca reprezentant al statului, potrivit art. 69, cu excepţia celor de ofiţer de stare civilă, precum şi cele prevăzute la art. 68 alin. (1) lit. a)-f), h), i), k), l) şi t) nu pot fi delegate.

Deci fiecare primar primeste puteri depline pe care ulterior le deleagă subalternilor. Deci dispozitiile de delegare date de primar sunt valabile pe perioada mandatului.
De unde ati dedus dvs ca aceste dispozitii au perioada limitata? ... daca noul primar nu a revocat deciziile emise de vechiul primar, acestea sunt inca valabile ...

O decizie emisa isi produce efecte pana la revocarea/ modificarea acesteaia sau anulare ei de catre instanta de judecata.
Buna seara, tatal meu are o dispozitie e primarului din 2002 respectiv dispozitia 82/2002 in care schimba ramura de folosita a unui teren agricol in teren de constructii! Precizes ca le adeverinta se vaseste si stampila OCPI ului, dar in CF terenul apare agricol. Cum ar trebui sa procedez? De 2 mandate la primarie e alt primar. Multumesc!
Mai estw valabil dispozitia? Si cum ar trebui sa procedez?
Este valabila atat timp cat nu a fost anulata in instanta sau revocata.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iunie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Un functionar public angajat de ex la compartimentul agricol ... Ioana 7 Ioana 7 Un functionar public angajat de exemplu la compartimentul agricol dar prin dispozitia primarului trebuie sa execute si sarcinile de la compartimentul urbanism ... (vezi toată discuția)
Se poate retrage dreptul de semnatura viceprimarului? cri_secret_ina cri_secret_ina Buna seara! As dori sa stiu daca se poate retrage dreptul de semnatura asupra tuturor documentelor ce se impun a fi semnate de catre viceprimar. Exista un ... (vezi toată discuția)
Bună seara! dispoziția primarului de la sfârșitul mandatului ... Andreea.2024 Andreea.2024 Bună seara! Dispoziția primarului de la sfârșitul mandatului prin care sunt delegate atribuțiile de secretar general unei persoane mai este valabilă la ... (vezi toată discuția)