avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare sambata si duminica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare sambata si duminica

Am un salariat care a lucrat sambata si duminica. I-au fost platite zilele cu 100% si i s-a platit si sporul de samb+dum. Intrebarea mea este trebuie sa ii mai dau si 2 zile libere in timpul saptamanii?
Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 13:43, 25 Aprilie 2012
Codul muncii
Art. 113. [repartizarea timpului de muncă în timpul săptămânii]
(1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
Art. 137. [repausul saptamanal]
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
(4) In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.
(5) Salariatii al caror repaus saptamanal se acorda in conditiile alin. (4) au dreptul la dublul compensatiilor cuvenite potrivit art. 123 alin. (2).
Concluzia este ca da,acel repauz saptamanal este obligatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore lucrate sambata tanase_mara tanase_mara Exista o lege care spune ca angajatorul ma poate chema sambata la lucru in contul unei alte zile din cursul saptamanii? (vezi toată discuția)
Program de lucru addicted11 addicted11 As dori sa stiu daca un program de 6 zile lucratoare cu 2 zile libere(altele in fiecare saptamana, evident) unde o data la 4 saptamani avem 4 libere ... (vezi toată discuția)
Repau saptamanal dissy dissy Buna ziua La persoanele angajate cu 4ore/zi repartizare inegala care lucreaza de marti pana sambata de exemplu cum se calculeaza orele lucrate sambata? Se da ... (vezi toată discuția)