avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Politia rutiera a trimis cererea mea in instanta, cum ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Politia rutiera a trimis cererea mea in instanta, cum pot sa-mi recuperez permisul?

#-o#-o#-o Pe data de: 24.03.2012 mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 30 zile. si o amenda de 120 lei. Pentru depasirea interzisa. Pe data de: 28.03.2012 am trimis prin E.mail- politiei rutiere Alba Iulia. Dovada ca am platit amenda Chitanta + copie dupa procesul verbal. --In e.mailul trimis politiei Rutiere Alba Iulia. In acel e.mail faceam si un comentariu. Privind faptul ca politistul care ma amendat nu a fost la fata locului cand am comis contraventia. Scriam si textul de lege in care sta scris criteriile pe care pot fii amendati soferii- Privind ( Depasirea Interziza ) Tot in e.mail solicitam politiei rutiera sa-mi comunice un punct de vedere... daca politistul putea sa ma amendeze daca el nu a vazut comiterea contraventiei. STUPOARE: Astazi ,25.04.2012 am primit prin posta romana citatie la Judecatoria Alba Iulia. In care sta scris: Ca sunt citat in dosar nr.XXX in calitate de petent - Iar politia rutiera Alba are calitate de INTIMAT. Cum ca eu am facut contestatie de anulare a amenzi rutiere cat si a retinerii permisului meu. Pentru judecare pe fond. Domnilor doamnelor. Eu Niciodata nu am scri in in emailul adresat politiei rutiere Alba Ca eu contest amenda. Ei au trimis in numele meu la judecatoria Alba. -- Eu normal pe data de 10.05.2010 trebuie sa-mi iau permisul inapoi. Nu am solicitat nimanui vreodata o contestatie. Cei de facut
Cel mai recent răspuns: benga112 , utilizator 11:31, 29 Aprilie 2012
--Intrebare cand iau permisul de conducere suspendat pentru 30 zile inapoi ?
Pe data de : 24-03-2012 mi-a fost suspendat permisul de coducere pentru 30 zile.Politistul mi-a dat dovada pentru 15 zile. Dupa cateva zile am primit instiintare acasa de la politie ca suspendarea incepe cu data de :09-04-2012. Am Platit amenda de 120 lei --Am facut contestatie -Se judeca la judecatorie tocmai pe data de 22-05-2012.
Eu normal trebuie sa primesc permisul de conducere suspendat pentru 30 zile -- Pe data de :10 -05-2012... In toata aceasta perioada eu nu am solicitat politiei rutiere Dovada de prelungire- Nu am solicitat certificat de grefa pentru a primii permisul inapoi pana la judecarea procesului din data de 22.-05-2012 .Permisul nu stiu unde se afla la care politie. Cand pot lua pemisul inapoi ? daca eu nu am cerut De cand intra in vigoare suspendarea de 30 zile. Daca fac o cerere sa se anuleze procesul de contestare. primesc permisul pe data de 10.05.2012 -- sau il primesc in luna Iunie-- Asta inseamna ca eu am avut permisul retinut aproape 3luni?
Eu sunt din Bucuresti iar procesul la Abla Iulia
permisul trebuie sa fie la udriste. dupa ce sunt retinute se trimit unde isi are "infractorul" domiciliul, in cazul tau la udriste. sfatul meu este sa te duci la udriste sa intreabi la biroul de informatii publice sau poti da un telefon dar eu zic sa te duci personal .tipul de acolo este f de treaba in sensul bun si iti poate da toate informatiile de care ai nevoie. ii descrii situatia ta si te poate sfatui ce sa faci in continuare. avand in vederea situatia ta eu cred ca te va pune sa faci o cerere prin care sa soliciti mentinerea perioadei de suspendare inceputa in 09.04.2012, ca nu vei contesta in instanta pv si iti vei putea lua permisul la sfarsitul perioadei de suspendare, adica in 10.0.2012. daca vrei neaparat permisul in perioada asta te complici, trebuie certificat de grefa de la judecatoaria unde se judeca procesul adica alba iulia, drumuri pierdute. eu zic sa trimiti prin posta cu confirmare de primire o cerere la judecatoria alba iulia prin care soliciti incetarea actiunii, eventual poti atasa cererea pe care o vei depune la udriste prin care ai solicitat ce am spus mai sus, sa aiba nr de inregistrare, de fapt iti da un carton pliant cu nr de inreg. . chiar daca te consideri nevinovat, asa cum credem cu totii, ptr o luna de suspendare care aproape a trecut, inseamna prea multa tevatura. amenda deja ai platit-o, mai ai 10 zile de suspendare, vor trece si alea. alte cai inseamna alte complicatii. cel mai bine te poate indruma tipul de la relatii cu publicul de la udriste. dar sa te duci personal, asta0i sfatul meu.
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2012
cyan, moderator
Cu multa stima si consideratie ,va multumesc pentru sfat si raspuns,
Respect si sanatate va doresc
B.t

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere suspendat 30 zile, de cand incepe perioada de suspendare? uciucubelu uciucubelu In anul 2010 am fost filmat de MCV ca nu am acordat prioritate de trecere la doi pietoni fapt pentru care cei de la rutiera mi-au retinut permisul de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
Dovada de circulatie ContSters40598 ContSters40598 :coffee:Cat timp pot circula cu o dovada in cazul in care mi-a fost retinut permisul de conducere? Mentionez ca am contestat p-v de contraventie(am avut deja ... (vezi toată discuția)