avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna neefectuat si neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna neefectuat si neplatit

buna ziua.
In cursul anului 2010 patronul unde lucrez nu mi-a dat nici o zi de CO, insa mi-a platit jumatate din zilele de CO. Fiind insarcinata in 8 luni pe 15 dec 2010, am intrat in CM, pe 22 ian 2011 am nascut. Dupa ce am nascut, patronul mi-a zis ca nu-mi poate plati cele 10 zile de concediu care au mai ramas, si m-i le plateste in anul 2013 cand termin CCC.Daca dupa ce termin CCC, nasc si intru iar in CCC mai am dreptul de a primi banii pe 10 zile de CO??? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: minel1950 , utilizator 13:36, 5 Mai 2012
Potrivit dispozitiilor art.146 alin.4 C.mun., CO neefectuat se compenseaza in bani la incetarea raportului de munca ... pana la incetarea raportului de munca aceste zile nu se pot compensa in caz de neefectuare.


Potrivit dispozitiilor art.146 alin.4 C.mun., CO neefectuat se compenseaza in bani la incetarea raportului de munca ... pana la incetarea raportului de munca aceste zile nu se pot compensa in caz de neefectuare.

deci in pot primi banii pe COdin 2010 si in anul 2015?

Banii pe CO neefectuat in 2010 nu-i puteti primi in 2015 ... exista un termen de prescriptie de 3 ani , in acest sens... prin urmare, cel mai tarziu ii puteti solicita in 2013 daca veti inceta raportul de munca atunci.
Hello !
Sa aveti o zi minunata !!!
Am si eu o problema asemanatoare :
Fiind profesor in preuniversitar, am intrat brusc intr-un concediu medical (spitalizare, operatie, etc) dupa care am intrerupt contractul de munca, mi-am depus dosarul
si am fost pensionat de invaliditate, gr.II.
Pentru cele doua luni de munca prestate la catedra anterior spitalizarii, perioada aflata
inca in cadrul termenului de prescriptie de 3 ani, POT SOLICITA compensarea zilelor de
concediu de odihna, legal cuvenit si neefectuat ???
Da, puteti solicita compensarea in bani a zilelor de CO neefectuate ca urmare a incetarii raportului de munca ...

Alte discuții în legătură

Compensare concediu odihna in bani cristina29 cristina29 Buna ziua! Conform Codului Muncii, concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani doar la incetarea contractului de munca. Dar daca acest CO nu s-a ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)