avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Impozit pe cladiri majorat pentru firma aflata in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Impozit pe cladiri majorat pentru firma aflata in insolventa

Este posibil ca o firma aflata in insolventa si pentru care nu a fost finalizata procedura in termen de 3 ani, impozitele pe cladiri sa fie majorate din oficiu conform prevederilor Codului fiscal, de Directia de impozite si taxe locale ??????
Cel mai recent răspuns: eagle_free , utilizator 15:26, 24 Septembrie 2012
La fiecare 3 ani trebuie facuta reevaluarea cladirilor din patrimoniu iar valoarea rezultata trebuie comunicata la Directia de impozite si taxe locale. In caz contrar ei aplica un impozit majorat.
am si eu o intrebare.
Cum interpretati urmatoarea situatie:
O societate intrata in insolventa in anul 2008 si-a reevaluat imobilele in anul 2011, iar in 2012 lichidatorul a solicitat stabilirea impozitului in cota procentuala de 1% pentru anii 2010-2012, in temeiul HG 1553/2003.
Primaria a comunicat ca aceasta hotarare de guvern nu se aplica anilor 2010-2012 ci sunt aplicabile dispozitiile art. 253 alin. (6) din codul fiscal.

Cum considerati, se aplica sau nu HG 1553/2003 in aceasta situatie, si de ce?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare imobile lukino lukino Buna ziua, La ce interval de timp este obligatorie reevaluarea imobilelor vechi achizitionate de o societate? Este valabila reglementarea si in actuala ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri persoane juridice ContSters278216 ContSters278216 Unei firme trebuie sa i se stabileasca impozit pe cladiri incepind cu data de 03/03/2008.In cazul in care aceasta firma nu intocmeste raport de reevaluare ... (vezi toată discuția)
Impozit apartament dupa reevaluare simonapopescu2008 simonapopescu2008 Am cumparat un apartament in martie 2009 pe persoana juridica. In 2009 am platit impozit aferent lunilor ramase 1,5% din valoare apartament. In 2010, 2011 cota ... (vezi toată discuția)