avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajatorul refuza sa plateasca concediul medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajatorul refuza sa plateasca concediul medical

mi-am prezentat odata situatia aici www.avocatnet.ro/content/for...
in continuare am dat concediu medical la angajator si nici pana in ziua de azi nu m-a platit.eu pe anul asta de cand sunt in concediu nu am primit nimic si nici nu am semnat.am anscut pe 02.04.2012 si inca am acel concediu de dupa anstere,insa nu stiu ce pot sa fac pentru a primi acei bani care mi se cuvin ca din cate am inteles nu vin din buzunarul lor ci de la CAS.Ce pot sa fac?incotro sa ma indrept ca nu stiu si nu am nici un venit.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:11, 18 Septembrie 2019
De regula se aplica amenzi contraventionale si se face recomandarea in procesul verbal de control de plata a cm.Dar asta nu inseamna ca angajatorul imediat procedeaza la calculul si plata indemnizatiilor restante.De cele mai multe ori angajatul trebuie sa recurga la o actiune in instanta pt. a-si recupera drepturile cuvenite.
inca nu am primit nici un raspuns si am sunat la C.A.S. sa ma interesez daca au luat masuri si sa ma indrume ce sa fac mai departe,dar m-au tot transferat de la un birou la altul.Pana la urma am lasat un nr de tel si au spus ca ma vor suna ei... astept...
Concediu medical este ordin la plata. Intr-adevar angajatorul are obligatia sa-l plateasca . Indemnizatia de maternitate se suporta integral din FNAUSS.
Art. 166 din codul muncii republicat
(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

in sfarsit s-a terminat chinul cu plimbarile.am fost si am depus plangere la ITM si dupa ce au fost in control m-a sunat sefa si mi-a dat si copia dupa contractul de munca si mi-a platit si concediul dupa atatea drumuri.se pare ca au fost cu ceva in neregula ca am inteles ca trebuie sa inchida firma,dar desi zice ca din cauza mea eu consider ca am cerut ce mi se cuvine si atat asa ca restul nu cred ca ma priveste pe mine.multumesc tuturor pentru sfaturi si ma bucur ca am reusit sa rezolv fara sa actionez in instanta.Multumesc din suflet pentru sfaturi ca mi-au fost de mare folos.
Buna ziua, intr-un caz similar sunt si eu (angajatorul refuza sa imi plateasca concediul medical de sarcina si lauzie). Va rog spuneti-mi, in general, cand se prescrie termenul de a mai putea face sesizare la CJS? Eu am nascut in iunie si se pare ca trebuie sa iau masuri urgente ...

Alte discuții în legătură

Certificat medical Gabi95 Gabi95 Bună ziua, băiatul meu a avut mâna ruptă, şi bineţeles că a avut medical . Când a întrebat la servici când i se plăteşte i s-a spus că o să-i ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza plata concediilor medicale elena balan elena balan in anul 2011 am revenit la munca dupa ce am stat in concediu de ingrijire copil, dupa 2 luni am ramas insarcinata din nou si am intrat in concediu de risc de ... (vezi toată discuția)
Refuz la plata concediului medical ValcuMirela ValcuMirela Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce pot face daca seful meu de trei luni refuza sa-mi plateasca concediul medical de care beneficiez pentru fetita mea de 4 ani ... (vezi toată discuția)