avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proba de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proba de lucru

Sunt in concediu de maternitate,si am fost o luna si jumatate in proba de lucru,dupa care am renuntat ca nu era locul potrivit pentru mine. Angajatorul la care am fost refuza sa-mi plateasca acea luna,spunand ca oricum nu pot face nimic,cavoi pierde maternitatea daca ii reclam.Este adevarat si ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 26 Aprilie 2012
Concediu de maternitate suspenda contractul de munca. Are dreptate. Nu ati procedat legal.
Nu este adevarat ... angajatorul este obligat sa va plateasca pentru perioada lucrata la acesta inainte de intrarea in concediu de maternitate ... pentru concediu de maternitate primiti o indemnizatie care se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de maternitate, asigurata trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minim 1 luna realizat in ultimele 12 luni anterior primei zile de concediu medical inscrise in certificatul medical.

Neplata salariului pentru perioada lucrata la acesta poate fi sesizata ITM-ului si/sau puteti promova o actiune in instanta impotriva angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare indemnizatie concediu de sarcina si lauzie iulia34 iulia34 Buna seara! Sunt insarcinata in 35 de saptamani, urmand sa nasc pe 12 iunie 2011. Mentionez ca de la 1 septembrie sunt in concediu fara plata (invatamant). ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu prenatal ContSters81689 ContSters81689 Buna seara In luna septembrie 2008 am demisionat de la fostul loc de munca. Mi-am reinceput activitatea in luna februarie 2009. Deci mi-am intrerupt ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pt.risc maternal ili47 ili47 va rog , Cat primeste in mana o viitoare mamica ,angajata cu program de 4 ore,cu minim pe economie pentru concediu de risc maternal si pe urma pentru concediu ... (vezi toată discuția)