avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot deveni proprietar fara succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot deveni proprietar fara succesiune?

Buna seara,
Parinti au decedat amandoi, intai mama si apoi tata, insa nu s-a facut succesiunea nici dupa mama, nici dupa tata.
Suntem 3 frati, ceilalti 2 au casele lor insa au insa nu sunt de acord cu succesiunea, au pretentii financiare pe care nu pot sa le onorez.
Unul dintre ei a devenit proprietar al casei unde locuieste dupa mai multi ani in care a platit impozitul pe casa, dar fara sa ii transfere tata dreptul de proprietate pe numele lui, deoarece casa a fost cumparata pe tata si a fost pe numele lui.
Intrebarea mea este urmatoarea, daca nu se face succesiunea, pot deveni dupa un anume timp (10-15 ani) proprietar al casei + teren fara sa fac succesiunea, asa cum s-a intamplat si in cazul lui?
Astept raspuns din partea dvs. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 21:27, 25 Aprilie 2012
Buna ziua. Fratele Dvs nu este proprietar in acte decat Daca tatal dvs I-a facut acte pe numele sau. Fara a dezbate succesiunea dupa parinti toti trei fratii , niciunul dintre dvs nu este proprietar pe casa parinteasca . Daca ceilalti doi frati nu vor sa dezbata succesiunea dupa parinti Dvs puteti cere oricand dezbaterea succesiunii. Notarul ii va cita la termenul fixat iar Daca dansii nu se prezinta puteti dezbate in instanta succesiunea. Daca nu se vor prezenta si nici nu-si vor exprima optioned succesorala veti fi unic succesor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu mostenire tino2009 tino2009 Buna ziua, suntem trei frati, in urma decesului mamei noastre acum 12 ani fara a efectua succesiunea am intrat in posesia unei case pe pamant cu curte ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! mă confrunt cu următoarea problemă: mama mea în ... Lidum Lidum Bună ziua! Mă confrunt cu următoarea problemă: mama mea în vârstă de 87 de ani locuiește în casa părintească din anul 1975/1976, când au decedat ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenire sil_sol2001 sil_sol2001 Buna ziua, am urmatoarea problema: in familia mea sunt parintii si doi frati. In anul 2008 eu(unul din frate) mi-am ajutat parintii cu suma de 30 000 eur ... (vezi toată discuția)