avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate si indemnizatie pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate si indemnizatie pentru cresterea copilului

buna ziua,
sotia mea nu mai lucreaza din data de 02.04.2012,luna aceasta figurand doar cu o zi lucrata pe cm,este insarcinata in luna a saptea si am vrea ca de la 01.05.2012 sa intre in concediu de maternitate*din cele 126 zile prevazute de lege*,in acest caz ar mai putea beneficia de indemnizatie crestere copil, intrand in acest concediu de maternitate si avand o zi lucrata luna aceasta? Mentionez ca sotia are vechime cca.6ani pe cartea de munca,si unde ma pot informa ce acte ii sunt necesare pentru acest concediu de maternitate?
cu stima ,manescu gelu
Cel mai recent răspuns: gelu2012 , utilizator 15:39, 3 Mai 2012
buna ziua,
multumesc mult pentru informatii,mi-ati fost de un real ajutor,mai am o singura intrebare,care este institutia care se ocupa de actele necesare concediu de crestere copil ,respectiv concediu postanatal si cum va primi banii pentru postnatal,unde trebuie se depunem dosarul?
multumesc si o zi cat mai frumoasa!
Multumesc pentru raspuns :love2:
Lucrez ca si cadru didactic, si dupa ce am intrat in primul concediu prenatal nu am mai beneficiat de concediu de odihna corespunzator lunilor lucrate din septembrie 2007 pana in aprilie 2008 inclusiv.
As putea beneficia de acest drept acum ?
Va multumesc mult !
@maryandry,

Parerea mea ca v-ati incadra la prevederile art.8din
Ordinul Nr. 5.559/2011-Norme metodologice privind efectuarea concediului de odihna al personalului didactic din invatamant.

Art. 8
În cazul în care perioadele de concedii pentru incapacitate temporară de muncă şi de concedii fără plată, însumate, au fost de 12 luni sau mai mari şi s-au extins pe 2 ori mai mulţi ani şcolari/universitari consecutivi, cadrul didactic are dreptul la un singur concediu de odihnă, acordat pentru anul şcolar/universitar în care a reînceput activitatea, proporţional cu lunile lucrate, în măsura în care acesta nu a fost efectuat în anul în care a absentat de la serviciu pentru motivele mai sus menţionate.

p.s. in anul scolar 2007-2008 din cele 62 de zile co,puteati beneficia de doar 41de zilede co pt. ca ati lucrat 8luni,din care ati efectuat cred o parte co in perioada vacantei scolare de iarna si primavara 2007/2008.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Aprilie 2012
ContSters136493, utilizator
buna ziua,
imi puteti spune carei institutii sau agentii trebuie sa ma adresez ca sa aflu exact care sunt actele necesare prenatal in cazul sotiei care nu mai lucreaza?
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa concediu de ingrijire copil multescu multescu Buna ziua. Sunt functionar public si ma confrunt cu o problema legata de concediul de odihna.Am revenit din concediul pentru ingrijire copil pe 31 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil elamarius elamarius buna seara,lucrez la o fabrica din 22.11.2013 si ianuarie 2015 am aflat ca sunt insarcinata, problema este ca in decembrie2014 am avut 5 zile de concediu fara ... (vezi toată discuția)
Zile co anulate AnaisB AnaisB buna ziua, in oct 2006 am intrat in concediu medical prenatal si mai aveam 3 zile neefctuate din CO pe care serviciul personal a refuzat sa mi le dea pe ... (vezi toată discuția)