avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... De la pensie de invaliditate la pensie anticipata?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

De la pensie de invaliditate la pensie anticipata?

Sunt pensionat pe caz de boala.Pot sa intru in pensie anticipata ,cum si in ce conditii?
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:26, 26 Aprilie 2012
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.

Legea 263/2010

Art. 82
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate ungureanumaria ungureanumaria Va rog sa-mi spuneti in ce conditii pot iesi la pensie anticipata cu o cotizatie numai de 28ani si4 luni,de 5 ani sunt pensionata de invaliditate,sunt nascuta ... (vezi toată discuția)
Pensie tothgizela tothgizela Sunte pensionar de boala de 11 ani. Incarte de munca am 22 de ani lucrati si a-si vre sa stiu cand asi putea intra in pensi anticipata si cum a-si putea sa ... (vezi toată discuția)
Pensie ContSters275732 ContSters275732 sunt pensionat pe caz de boala gradul 3,am lucrat 21de ani la mai incadrat la grupa speciala(6 luni la an grupa),am varsta de 46 de ani si doresc sa aflu care ... (vezi toată discuția)