avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

M-am angajat la o firma cand eram in somaj, acum am un cim pe perioada determinata. Daca mi se prelungeste contractul cu inca cateva luni, am dreptul la 30% indemnizatie de somaj?
In legea 76/2002 nu am vazut specificat daca trebuie contract pe p. nedeterminata, sau da?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: szabobea , utilizator 09:28, 4 Mai 2012
Daca ati fi citit mai bine prevederile Legii nr.76/2002 , art.72, ati fi observat ca puteti beneficia de aceasta suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, numai daca plata indemnizatiei inceteaza ... in acest caz, angajare trebuia sa fie facuta pe durata nedeterminata sau pe durata determinata de peste 12 luni.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc, pentru raspuns.
Exact cum am primit raspunsul dvs. am inteles si eu legea, numai ca, am fost la oficiul j. la somaj si mi-au spus ca, trebuie cim numai pe perioada nedeteminata, contractul momentan fiind pe perioada mai mica de 12 luni dar, cu posibilitate de prelungire.
Legea nr.76/2002 prevede:
Art. 44. - Încetarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
a) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pentru o perioadã mai mare de 12 luni;
...

Prin urmare, din cuprinsul legii reiese ca incadrarea poate fi pe durata nedeterminata sau pe durata determinat de peste 12 luni pentru ca plata indemnizatiei de somaj sa inceteze ...
Contractul cim, a fost pe o perioada de una luna, cu posibilitatea prelungirii. Dupa cum se desfasoara activitatea in acest moment sigur va fi prelungit sau pe perioada nedeterminata, se va activa la acelasi angajator. Am anuntat la somaj, a fost incetata plata indemnizatiei, doar, prima perioada a contractului nu a fost favorabila, pentru 30% din indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire in somaj dupa prelungire contract perioada determinata monrocka monrocka Buna seara! Sunt in situatia in care imi va expira contractul pe perioada determinata (inainte de angajare am fost in somaj), insa angajatorul mai are nevoie ... (vezi toată discuția)
30% dupa somaj Luluemy Luluemy Buna Ziua!Ma poate ajuta si pe mine va rog!Din 1 iulie am intrat in somaj-pe o paerioda de 1 an-iar din 1 septembrie sunt reangajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de cei 30% din indemnizatia de somaj? adrian962 adrian962 buna ziua as dori sa va adresez o intrebare dar mai intii ar trebiu sa va relatez situatia de fapt sint in somaj pe perioada 01 dec 2014/ 31 dec 2015.am ... (vezi toată discuția)