avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce sa fac?

S-a emis un TP pe numele tatalui meu si al cumnatei mostenitori ai def. MG...MG il chema si pe fratele lui tata....Terenurile au apartinut lui MG(senior)decedat in 1930,in 1956 se intocmeste fila de reg.agricol pe MG(junior)prin transferul terenurilor de pe fila bunicii(ea s-a recasatorit si a ramas fratele lui tata in casa parinteasca)bunica a decedat in 1983.Nu s-a facut nici o iesire din indiviziune si tata si cumnata au cerere pe legea18/91.Acum se incearca de catre o nepoata de-a tatalui meu sa-l radieze pe tata de pe titlu ca nu avea ce cauta acolo,e sustinuta si de primarie...Noi am depus cf-uri,fila de reg.agricol a bunicii de pe care s-a facut transferul si alte doc care dov ca tata era indreptatit sa fie pe acel titlu.Nus ce se intampla...inainte de vacanta trebuia sa tranzactionam...dar au venit cu tot felul de minciuni si primaria depune ca titlu s-a emis dupa junior si ca el ar fi autorul terenurilor si ca tata a fost trecut eronat pe titlu....au pus art 3 ,8 si 13 din legea 18/91,care il indreptatesc si pe tata.Poate m-am exprimat gresit....Pe MG(junior )e numai registrul agricol si cererea de intrare in CAP din `78.Atesta aceste acte ca el era proprietar unic asupra terenurilor?Primaria asa sustine....la dosarul de la judecatorie de la prima inf.am observat ca nu au trimis toata documentatia care a stat la baza elib. titlului,lipsa cert.deces al bunicului,al bunicii si cert de nastere al tatalui meu.Ce pot sa fac in aceasta situatie?va rog mult,un ajutor,un sfat va rog din tot sufletul...

noi am depus acte de stare civila la dosaul judec.dar cred ca nu le ia nimeni in seama...
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2008
dienusa, utilizator
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 11:48, 10 Decembrie 2008
chiar asa sustin,ca nu poate mosteni un frate pe alt frate avand mostenitori..vai,cate dreptate aveti...situatia este exact cum ati banuit-o...am avocat..atat eu cat si fratele meu...dar..s-au "impotmolit"cam banuim din ce motive....azi aveam intalnire cu av dar cu mii de scuze(ca de obicei)nu ne-am intalnit...am facut eu o precizare la notele de sedinta,sper sa fie luate in considerare...Cumnata a facut cerere in 1991 pt.ca fratele lui tata era decedat din 1987 si ea locuia in acea casa si comuna...bunuri care avem extrasede carte funciara in care se vede clar ca au fost cumparate de bunici in 1926.Acum atat comisia locala cat si cea judeteana vreau sa se puna de acord ca titlul s-a emis dupa junior (pe baza registrului agr din 56-58 pe junior) ca sa pierdem procesul.Am fost si in audienta la prefectura,ne dau dreptate si chiar au depus toata documentatia dar.... in ultima notif.spun ca TP a fost emis pe junior..."DESI" terenurile au apartinut parintilor celor doi tata si fratele...ce sa mai cred...ce sa mai fac? Actiunea a fost introdusa de verisoara(cumnata lui tata e decedata ) pt anularea absoluta partiala aTP prin radierea tatalui meu de pe titlu ca nu era indreptatit sa fie pe acel titlu...miercuri am proces..sa vedem ce se mai intampla...sunt disperata..multumesc mult pt ajutor...Am cerut la prima intampinare ca verisoara sa aduca acte care sa dovedeasca faptul ca tatal ei e unic proprietar...nu are ce sa aduca...1mp de teren nu este al tatalui ei ci in coproprietate...Ea are depusa fila de registru agricol din 56-58 si cererea de intrare in colectiv,atat..In precizarea ce o depun dimineata am mentionat faptu ca reclamanta nu a depus nici un act de proprietate cerut pe numele tatalui ei....sper sa fie luate in considerare..imi sunteti de mare ajutor...
mentionez ca nu scrie nici pe titlu ,nici pe anexele de validare Moldovan Grigore-nici senior,nici junior,numai numele..atat
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2008
dienusa, utilizator
Cererea de intrare in colectiv poate sta la baza eliberarii unui TP, dar in acest caz exista documente ce ar putea dovedi ca MG jr nu era unic proprietar, ci doar ca a facut cerere de intrare in colectiv pt... terenurile parintilor sai... Motivele pt care a semnat doar el aceasta cerere pot fi multiple...
Repet: daca titlul s-a emis in baza registrului agricol din 56-58, ce cauta numele tatalui dv in TP? Daca numele cumnatei apare pt ca are (cumnata) calitate de mostenitor a lui MG jr – sotul ei – e firsc. Acest aspect, insa, inseamna ca la elib TP s-au luat in considerare alte acte (nu fila de reg 56-58, unde apare numai MG jr! De ce l-au scris si pe tatal dv daca numele lui nu apare in fila de reg?)
Daca MG jr ar fi fost autorul terenurilor cei care au intocmit TP au facut o greseala grosolana (si putin probabil sa fie greseala) si... absurda, pt cineva despre care se presupune ca stie ceva in domeniu.
Insist: daca e asa cum afirma ei acum, pe ce baza au trecut numele tatalui dv in TP?
Succes!
s-a amanat pe 21 ianuarie...timp suficient pt a mai depune probe...a fost cerut prin instanta pv de sedinta de fond funciar pe baza caruia s-a emis titlu si unde ar fi aparut motivatia pt care e si tata pe tiltu....raspunsul primariei a fost ca nu detin in arhiva acel proces verbal si au trimis pv de punere in posesie(pv semnat numai de cumnata lu tata si care exista la dosarul judecatoriei)....acel pv s-a evaporat? Totusi am avut o surpriza buna sa zic eu ca a venit din partea comisiei judetene ca din eroare au facut afirmatia ca titlu s-a emis pe junior si ca ei raman neutri si ramane ca instanta sa se pronunte cu privire la acest aspect....sper sa avem sanse sa se constate adevarul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat dienusa dienusa sunt in impas...nu stiu ce sa mai fac...sunt intr-un proces ca parte parata de radiere de pe titlu de prop.al tatalui meu TP a fost emis pe numele cumnatei ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? dienusa dienusa ma confrunt cu o problema si nu stiu ce sa fac...In 1926 bunicii au cumparat terenuri,am cf-uri numai pe o parte din ele inclusiv pe casa ,curte si gradina.Ei ... (vezi toată discuția)
Pv.validare dupa legea18/91 dienusa dienusa tata a facut cerere pt reconstituirea dreptului de prop.in 1991,in acelasi an a fost eliberata adeverinta. am solicitat primariei pv de sedinta de fond funciar ... (vezi toată discuția)