avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor / Contract de colaborare
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor / Contract de colaborare

Am realizat pentru un supermarket cateva elemente de grafica. Serviciile mi-au fost platite doar o parte si nu s-a incheiat nici un fel de contract de colaborare.

In urma unei intelegeri verbale am cazut de comun acord ca in urma finisarii graficii sa primesc o copie a originalelor. Ulterior mi s-a refuzat acest lucru sub pretextul ca acestea ar fi apartinand in momentul de fata firmei, iar eu nu am nici un drept asupra lor. Cerandu-le un contract in acest sens, am fost refuzata. In momentul de fata am recreat logo-ul (creatie originala, proprie) si l-am inregistrat pentru copyright.

Cum ar trebui sa fie intocmit acest contract de colaborare si cum ar trebui sa procedez mai departe?
Cel mai recent răspuns: Adrian Brojboiu , Consultant proprietate industriala 20:10, 4 Mai 2012
BUna ziua,

Fiind , inteleg din profilul dvs., student, deci oarecum la inceput de cariera, este bine sa stabiliti inca de la inceput parametrii de colaborare cu tertii.
Cred ca va dati seama ca este un fel de "semi-teapa" ce ati facut dvs.
Firma a beneficiat , banuiesc , de neplata unor taxe catre stat, iar dvs. ati riscat sa munciti degeaba.
Va recomand sa utilizati formele legale de colaborare, altfel nu va veti putea apara drepturile pentru munca depusa. Ca si colegul de forum, va invit sa cititi legea dreptului de autor.
Pe diversele pagini ale instantelor din Bucuresti veti gasi si spete in acest domeniu
Succes pe viitor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract drepturi autor pentru grafician. e corect tipul de contract? Mara011 Mara011 Buna ziua. Pot incheia cu o persoana fizica un contract de drepturi de autor pentru realizarea unor materiale de design grafic (poster, bannere online, ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor pentru spectacol televiziune mlLucian mlLucian Din cate am inteles legislatia romana nu poate proteja ideea unui show televizat. Intrebarea mea este daca pot sa inregistrez emisiunea in alta tara pentru a o ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pt confectionare de accesorii Li_Ra Li_Ra Confectionez accesorii (cercei, bratari, coliere) si o prietena care are un magazin vrea sa le vanda in magazinul ei, insa nu stiu care este calea legala. ... (vezi toată discuția)