avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Camere de supraveghere în sãlile de clasã?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Camere de supraveghere în sãlile de clasã?

Este legală instalarea camerelor de supraveghere în interiorul sălilor de clasă fără acordul fiecărui cadru didactic? Conducerea școlii motivează că Ministerul Educației solicită instalarea acestora în sălile unde se va desfășura examenul de Evaluare Națională. Dar examenul este peste două luni și supravegherea este deja montată și funcțională.Eu nu sunt de acord să fiu monitorizată permanent și de aceea vă rog să-mi spuneți care este Legea care stabilește unde se pot monta aceste camere de supraveghere și înregistrare permanentă precum și cum pot eu pe cale legală să opresc această situație abuzivă (după părerea mea de nespecialist).
Vă mulțumesc, Nadia
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:55, 27 Aprilie 2012
Camerele de supraveghere montate in spatiile institutiilor publice, sunt ilegale in conditiile in care :
- nu vi s-a cerut acordul pentru montarea lor si nu vi s-a dat posibilitatea sa va exercitati dreptul de opozitie la prelucrarea imaginilor personale conform legii 677 din 2001 privind protectia datelor cu caracter personal
- nu exista autorizarea ANSPDCP pentru instalarea acestor camere de supraveghere.
Existenta sistemului de supraveghere este legala daca sunt respectate prevederile Legii nr. 333/2003, HG nr. 1010/2004 privind Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003, aviz ANSPDCP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare camere supraveghere marius1808 marius1808 legal sau ilegal montarea de camere de supraveghere la firma propie,doar in sala de productie sau vanzare (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere video rada_gaby rada_gaby E legal sa imi pun o camera la curtea mea, sa imi filmeze spatele casei, doar proprietatea mea, nu spre vecini sau spre drumul public, pot sa chem o persoana ... (vezi toată discuția)