avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionarul public care intra in campanie electorala ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionarul public care intra in campanie electorala este obligat sa isi suspende raportul de serviciu?

As dori sa-mi spuneti daca functionarul public care intra in campanie electorala este obligat sa isi suspende raportul de serviciu.
Cel mai recent răspuns: missir , utilizator 10:28, 28 Iunie 2012
ART. 95 din Lege nr. 188 (r2) din 08/12/1999 (forma republicata si consolidata 01/01/2011)
privind Statutul functionarilor publici
(1) Raportul de serviciu se suspendã la iniţiativa funcţionarului public în urmãtoarele situaţii:
......
d) pentru participare la campania electoralã;
Nu ati precizat daca este vorba despre un functionar public de executie sau despre un functionar public de conducere. In cazul unui functionar public de executie raportul de serviciu se suspenda la cererea acestuia, insa in cazul unui functionar public de conducere raportul de serviciu inceteaza (art. 34, alin. 3 din Legea nr. 188/1999).

Mie mi se pare, totusi, ca ati intrebat altceva (uitand sa precizati categoria functiei publice). Functionarul public de executie nu este obligat sa solicite suspendarea raportului de serviciu. Legea nr. 188/1999 reglementeaza o suspendare la cerere a raportului de serviciu al functionarului public si nu o suspendare de drept. Prin urmare, nu va poate obliga nimeni sa solicitati suspendarea raportului de serviciu atata vreme cat legea nu va obliga.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
pentru a participa la campania electorala gen : lipit afise, batut din palme, batut contracandidatii, ori pus lipici pe scaune, trebuie doar sa va suspendati la cerere, raportul de serviciu, indiferent daca sunteti functionar public de conducere sau de executie.
daca insa, sunteti functionar public de conducere, si doriti sa canditati....atunci treaba se schimba, si trebuie ca, inainte de a va depune candidatura, sa va fi incetat raportul de serviciu. :)
Asa este, nu am preciyat la ce categorie de functionari publici ma refer. Intreb si in cazul unui functionar public de conducere (care candidează pe o functie de consilier local) şi in cazul unui functionar public de executie (care candidează pe o functie de primar)....................
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2012
ciancu, utilizator
functionarul public de executie, trebuie sa se suspende, la cerere din functia publica, pe perioada campaniei electorale, si daca va castiga alegeri, suspendarea va curge in continuare, pe perioada mandatului, de data asta insa, de drept, si nu la cerere (atentie, ambele suspendari se fac prin act administrativ), iar in cazul fp de conducere, pentru a candida, trebuie ca inainte de a-si depune candidatura, sa-i inceteze raportul de serviciu. :)

Alte discuții în legătură

Consilier local vs functionar public bpsrm bpsrm un functionar public este ales consilier local....poate cere suspendarea raporturilor de serviciu pe perioada exercitarii mandatului de consilier local pentru ... (vezi toată discuția)
Candidatura la functia de primar scubi scubi Va rog sa-mi spuneti daca aveti cunostinta despre urmatoarele: Care este procedura ca un functionar public care lucreaza in administratia locala ,sa poata ... (vezi toată discuția)
Alegeri local 2016 popdorelemil popdorelemil sunt funcționar public de execuție într-o primărie și doresc să candidez ca primar într-o altă primărie (domiciliu) ce pași trebuie să urmez ? ... (vezi toată discuția)