avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... alegeri local 2016
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

alegeri local 2016

sunt funcționar public de execuție într-o primărie și doresc să candidez ca primar într-o altă primărie (domiciliu) ce pași trebuie să urmez ?
Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: popdorelemil , utilizator 10:40, 16 Martie 2016
Legea nr. 188/1999
Articolul 95
(1) Raportul de serviciu se suspendă la iniţiativa funcţionarului public în următoarele situaţii:
d) pentru participare la campania electorală;

Faceți o cerere de suspendare a raportului de serviciu pe perioada campaniei electorale, în temeiul Art. 95 alin (1) lit. d) din Legea nr. 188/1999.

Dacă veți câștiga, raportul de serviciu se suspendă de drept, conform prevederilor:
Articolul 94
(1) Raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcţionarul public se află în una dintre următoarele situaţii:
a) este numit sau ales într-o funcţie de demnitate publică, pentru perioada respectivă, cu excepţiile prevăzute la art. 34;*) (înalți funcționari publici și funcționari publici de conducere)
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2016
cismasu, utilizator
Cred eu ca trebuie sa aveti domiciliul stabil in localitatea in care participati la functia de primar.
Am domiciliul stabil în UAT- ul unde doresc să candidez
Mulțumesc pentru informații !
Succes la alegeri!

Alte discuții în legătură

Este legal ca un functionar public sa isi suspende raportul de serviciu pentru a candida la functia de primar? vaiscovici vaiscovici Am intalnit un caz in care un functionar public de executie si-a suspendat raportul de serviciu conform art. 95, alin. 1, litera d) din Legea nr. 188/1999, ... (vezi toată discuția)
O zi frumoasa sa aveti ! ContSters359110 ContSters359110 lucrez ca si functionar public in aparatul Consiliului Judetean , si as dori sa fac parte dintr-un partid politic pentru ca candida anul viitor pe postul de ... (vezi toată discuția)
Candidatura la functia de primar scubi scubi Va rog sa-mi spuneti daca aveti cunostinta despre urmatoarele: Care este procedura ca un functionar public care lucreaza in administratia locala ,sa poata ... (vezi toată discuția)