avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Valabilitate act constitutiv
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Valabilitate act constitutiv

Am un act constitutiv emis la data de 5 aprilie 2011, mai pot sa merg acum la registru comertului si sa continui demersurile pt inmatricularea societatii?
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 19:24, 27 Aprilie 2012
Da ,se poate.
In conformitate cu dispozitiile art. 17 lit. b din legea nr. 26/1990 privind registrul comertului, cererea de inmatriculare in registrul comertului se face in termen de 15 zile pentru societatile comerciale, de la data incheierii actului constitutiv.
De asemeni, art. 36 din legea nr. 31/1990 privind organizarea si functionarea societatilor comerciale prevede ca fondatorii, primii administratori etc. vor cere inmatricularea societatii "in termen de 15 zile de la data incheierii actului constitutiv".




Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
nu mai e valabil termen de depunere pana in 20 aprilie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema sediu social marius.radu85 marius.radu85 Salutare! Am si eu urmatoarea problema: nu pot inregistra sediul social deoarece exista deja o firma inregistrata in garsoniera mea. Mai pe larg: In ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate Flavius1984 Flavius1984 Buna ziua, Daca am cerere inregistrare societate si declararatiile asociatilor din luna a 2-a 2012 pt infiintarea unei firme noi, mai pot fii depuse luna ... (vezi toată discuția)
Consiliu de administratie - presedinte ContSters22096 ContSters22096 Consiliul de Administratie trebuie sa aiba in mod obligatoriu un presedinte? daca nu a fost numit prin actul constitutiv ce se intampla? cum trebuie procedat? (vezi toată discuția)