avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita contestatie la adjudecare
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita contestatie la adjudecare

Buna !am imprumutat de la o pers fizica suma de 3000 E ,nu am putut sa-i restitui si a urmat procesul in urma caruia am fost anuntat cu executarea silita a cota parte de 5/8 din casa ,mentionez ca 3 parti le detine fiul meu din succesiune........a avut loc prima licitatie la care nu s-a vindut ,am vb cu persoana la carei datorez bani si i-am cerut sa accepte 6 rate lunare pt ai inapoia banii,nu a fost deacord ,a urmat a doua licitatie si a avut loc vinzarea dar am putut face si eu rost de bani si pot sa-i inapoiez,...........................au trecut 18 zile de la vinzare, am vb cu persoana la care-i datorez banii si a zis ca el nu a primit nici un ban inca si nici nu a fost anuntat de catre executor ca a avut loc vinzarea iar el este deacord sa ne impacam daca-i restitui banii plus cheltuielile aferente deci 4500 e........................stiu ca aveam drept de contestatie timp de 15 zile,dar nu ma incadrez pt ca sint 18 zile,,,,,,,,,,,,,,,,,,mai pot sa fac ceva sa-mi recuper casa ????...................................si daca nu mai pot sa fac nimic ,cum o sa se faca impartirea case ????cum se stie care cote sint ale baiatului ???? tot prin proces daca nu exista o intelegere ale celor doua parti ????? Va rog sa ma ajutati cu citeva sfaturi..............va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: ContSters250741 , utilizator 23:45, 29 Aprilie 2012
Depuneti de urgenta contestatie la executare cu cerere de repunere in termen si timbrati-le in consecinta. Motivati temeinic cererile, aratati printre altele ca, platiti integral datoria si creditorul este de acord in intregime cu acest fapt.
Aveti sanse la contestatie cu conditia acceptarii de instanta a depunerii in termen a respective contestatii.
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2012
ContSters140930, utilizator
va multumesc pt raspuns .......................................sper sa reusesc,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,sanatate !!!!
In situatia in care procedura de adjudecare a respectat conditiile si etapele legal prevazute ,
nu exista temei legal pentru a contesta actul de adjudecare,respectiv adjudecarul nu este raspunzator pentru situatia dvs financiara ,respectiv conventia aparuta ulterior adjudecarii intre dvs si creditorul dvs
va multumesc pt raspuns,,,,,,,,,,,,,,,,,,,!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ContSters256749 ContSters256749 buna! in urma succesiuni a unui imobil s-a obtinut cota parte de 3/5 care revine tatalui,iar cota parte de 3/3 revine fiului,mama fiind decedata.Tatal are o ... (vezi toată discuția)
Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)
Licitatie publica madara81 madara81 Care sunt etapele si termenele de contestare in cazul vanzarii la licitatie publica a unui imobil? (vezi toată discuția)