avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita contestatie la adjudecare
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita contestatie la adjudecare

Buna !am imprumutat de la o pers fizica suma de 3000 E ,nu am putut sa-i restitui si a urmat procesul in urma caruia am fost anuntat cu executarea silita a cota parte de 5/8 din casa ,mentionez ca 3 parti le detine fiul meu din succesiune........a avut loc prima licitatie la care nu s-a vindut ,am vb cu persoana la carei datorez bani si i-am cerut sa accepte 6 rate lunare pt ai inapoia banii,nu a fost deacord ,a urmat a doua licitatie si a avut loc vinzarea dar am putut face si eu rost de bani si pot sa-i inapoiez,...........................au trecut 18 zile de la vinzare, am vb cu persoana la care-i datorez banii si a zis ca el nu a primit nici un ban inca si nici nu a fost anuntat de catre executor ca a avut loc vinzarea iar el este deacord sa ne impacam daca-i restitui banii plus cheltuielile aferente deci 4500 e........................stiu ca aveam drept de contestatie timp de 15 zile,dar nu ma incadrez pt ca sint 18 zile,,,,,,,,,,,,,,,,,,mai pot sa fac ceva sa-mi recuper casa ????...................................si daca nu mai pot sa fac nimic ,cum o sa se faca impartirea case ????cum se stie care cote sint ale baiatului ???? tot prin proces daca nu exista o intelegere ale celor doua parti ????? Va rog sa ma ajutati cu citeva sfaturi..............va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: ContSters250741 , utilizator 23:45, 29 Aprilie 2012
Depuneti de urgenta contestatie la executare cu cerere de repunere in termen si timbrati-le in consecinta. Motivati temeinic cererile, aratati printre altele ca, platiti integral datoria si creditorul este de acord in intregime cu acest fapt.
Aveti sanse la contestatie cu conditia acceptarii de instanta a depunerii in termen a respective contestatii.
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2012
ContSters140930, utilizator
va multumesc pt raspuns .......................................sper sa reusesc,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,sanatate !!!!
In situatia in care procedura de adjudecare a respectat conditiile si etapele legal prevazute ,
nu exista temei legal pentru a contesta actul de adjudecare,respectiv adjudecarul nu este raspunzator pentru situatia dvs financiara ,respectiv conventia aparuta ulterior adjudecarii intre dvs si creditorul dvs
va multumesc pt raspuns,,,,,,,,,,,,,,,,,,,!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ContSters256749 ContSters256749 buna! in urma succesiuni a unui imobil s-a obtinut cota parte de 3/5 care revine tatalui,iar cota parte de 3/3 revine fiului,mama fiind decedata.Tatal are o ... (vezi toată discuția)
Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)
Licitatie publica madara81 madara81 Care sunt etapele si termenele de contestare in cazul vanzarii la licitatie publica a unui imobil? (vezi toată discuția)