avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare

Eu am cumparat in anul 2006 o casa tip construita in anul 1929.

Cand s-a vandut casa de catre constructor in anul 1929 nu s-a facut o descriere exacta in actul de vanzare-cumparare din ce este compusa, cate nivele are casa. Apare in contractul de vanzare ca se vinde casa +teren 100 mp. In realitate casa are o mansarda.

A avut loc ulterior o vanzare in care apare descrierea casei ( probabil din declaratia verbala a partilor): pivnita, parter si etaj.

Aceasta descriere a fost apoi preluata si se regaseste si in actul prin care eu am cumparat.

Cadastrul este facut de catre fostul proprietar si este facut doar pentru pivnita , parter, etaj.

Toate casele de pe strada au insa aceasta mansarda inca din anul 1929, nu este o constructie noua. Poate era considerata pod. Scara urca pana la mansarda si asa este din 1929.

Nu stiu cum ar trebui sa procedez deoarece daca vreau sa vand casa si clientul acceseaza un credit aceasta parte a casei (mansarda) nu poate fi luata in calcul ca suprafata, dar nici nu corespunde casa cu ce apare in actul de vanzare si cadastru.

Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
Iael, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 20:22, 21 Februarie 2018
Trebuie sa faceti un cadastru actualizat.
Cum pot actualiza cadastrul?
De asemeni daca va aparea in cadastru dar nu apare in actul de proprietate tot nu ar fi bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune vandute ca parti exclusive de icvl in 1973 Theo77 Theo77 Este vorba de o casa ce a fost construita in anul 1930, avand subsol, parter, etaj si mansarda. (Subsolul este trecut ca pivnita si la mansarda sunt camere de ... (vezi toată discuția)
Dovada investitie in casa parintilor Daniel33 Daniel33 buna ziua mama mea detine o casa pe care am reparat o si extins o eu. decizia a fost luata in comun in familie, dar cum se zice paza buna trece primejdia ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca o mansarda dintr-un imobil are cadastrul facut? DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil cu parter si etaj. La parter locuiesc 2 familii, la etaj 2 familii. Avem o casa a scarilor interioara la capatul careia sa ... (vezi toată discuția)