avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... omor calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

omor calificat

In urma uciderii fratelui meu ma constitui parte vatamata in dosarul de omur calificat. Urmeaza ca luna aceasta sa ma prezint la primul termen. Nu am avocat intrucat nu cred ca este necesar pentru ca cel care a facut fapta e un copil de 19 ani sarac, din cate am inteles cam recalcitrant si bataus, care acum se da bolnav cu capul. Nu l-am vazut niciodata. Urmeaza sa ma reprezint singur in instanta si as vrea, daca se poate sa ma sfatuiti ce demersuri ar trebui sa intreprind. Astept parerea unor specialisti. Trebuie sa depun o cerere la primul termen ori sa-mi pregatesc o aparare? Am dreptul sa studiez dosarul?Ori se numeste un aparator al fratelui meu din oficiu? Am inteles ca pot cere daune care se pot transforma in munca zilnica pentru inculpat? As vrea sa primeasca pedeapsa cuvenita pentru ceea ce a facut intrucat mi-a taiat fratele cu zeci de taieturi de cutit iar la urma i-a taiat gatul. Astept sfaturile dvs.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:55, 12 Mai 2012
Aveti dreptul sa studiati dosarul daca v-ati constituit parte civila.
Daca nu ati facut-o inca mai puteti pana la primul termen.
Cum a murit fratele dvs?

Puteti depune o intampinare, puteti cere daune materiale (cheltuieli de spitalizare, inmormantare, pomeni) si morale.
Nu pot solicita daune materiale intrucat copilul provine dintr-o familie saraca. In schimb vreau sa stiu ce pasi trebuie sa urmez. Sa fac o intampinare prin care sa solicit ce? Este adevarat ca daca solicit o suma de bani aceasta se transforma in ani de pedeapsa? Ce suma am voie sa cer pentru viata unui om pentru ca ea sa se transforme in ani de carcera pentru faptas?Am citit incadrarea legala,pe citatie, adica art.175 C.p, unde stipuleaza pedeapsa intre 15 si 25 de ani. Cum ma pot asigura ca faptasul primeste 25 de ani si nu 15, mai ales ca modul de operare a crimei a fost oribil, de o cruzime rar intalnita(la taiat de 40 si.. de ori in rinichi, plamani, maini, picioare,etc, dupa care i-a taiat gatul de la o ureche la cealalta) . Acum familia copilului doreste sa-l scoata nebun, in schimb eu doresc doar sa fie pedepsit. Nu am asistat la reconstituire nici nu cred ca s-a facut una, deci nu am cunostinta de declaratiile de la dosar. In concluzie pot sa ma duc la Tribunal si pe baza buletinului si a citatiei sa solicit la arhiva studierea dosarului, asta inainte de primul termen, dupa care sa depun o intampinare? Daca nu depun nicio intampinare ce se intampla? Am dat o declaratie la politie imediat dupa crima unde am scris ca nu doresc nimic decat sa fie judecat pentru fapta comisa. Nu imi permit sa iau avocat pentru ca nu are rost dupa parerea mea, sa-l platesc ca sa ce? O sa mi se desemneze un aparator din oficiu? Eu voi fii obligat sa iau cuvantul in instanta? Am dreptul sa ma reprezint singur?Nu stiu cum se procedeaza pentru ca nu am mai asistat la asa ceva.
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2012
Justitiarul71, utilizator
Puteti solicita daune materiale si morale doar ca probabil nu le veti obtine...

Pedeapsa cuvenita eu cred ca o va primi.
Nu veti primi avocat din oficiu.
Inculpatul va primi avocat din oficiu.
Condoleanţe pentru pierderea fratelui dvs.
Din păcate nimic nu-l va mai readuce printre noi.
Viaţa aceasta are un sfârşit şi nimic nu ne garantează că acesta nu ne va surprinde.Uneori este foarte scurtă şi se întrerupe brusc.Dar în acelaşi timp e unică şi trebuie trăită frumos.
În ceea ce priveşte participarea dvs. la proces, nu este obligatorie prezenţa în faţa instanţei, mai ales dacă nu doriţi să fiţi despăgubit, sau dacă apreciaţi că eventualele despăgubiri nu pot fi încasate de la autor sau persoana responsabilă civilmente, acesta fiind scopul pe care il au in vedere de obicei părţile vătămate.
Cu privire la condamnarea autorului, sunteţi reprezentat, ca să zic aşa de procuror, care va solicita instanţei de judecată sa-l condamne pe inculpat la o pedeapsă corespunzătoare faptei comise şi vinovăţiei cu acare a acţionat.

Alte discuții în legătură

Parte civila la un dosar furt valeria67 valeria67 Parte civila constituita in urma unui furt la propria societate. Faptasul arestat. Dosar penal inaintat la judecatorie. Primul termen in data de 8 mai. Ca ... (vezi toată discuția)
Hotarire in urma unui accident rutier buculeiro buculeiro Va rog sa imi raspundeti si mie! Iata hotarirea de la judecatorie-fond: In temeiul art. 334 Cpp dispune schimbarea încadrării juridice din infracţiunea ... (vezi toată discuția)
Parte civila intr-un proces penal lotica lotica Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti ce inseamna sa te constitui parte civila intr-un proces penal.Care este baza legala? (vezi toată discuția)