avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte necesare intabularii unui apartament dobandit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte necesare intabularii unui apartament dobandit prin hotarare judecatoreasca

Buna ziua.
In octombrie 2007 am cumparat un apartament. Actul intocmit la cumparare a fost antecontract de vanzare cumparare cu data certa la avocat. Ca si clauze au fost: vechiul proprietar sa elibereze apartamentul in maxim 1 luna si tot in acel timp sa-mi puna la dispozitie actele necesare pentru intocmirea contractului de vanzare cumparare in forma autentica. Daca una din aceste clauze nu era indeplinita eu aveam dreptul sa-l dau in judecata, lucru pe care l-am facut
Mentionez ca apartamentul s-a achitat integral in momemntul intocmirii antecontractului si ca vanzatorul a eliberat apartamentul in termenul stabilit.
In urma procesului am dobandit Hotarare Judecatoreasca de Punere in Posesie definitiva.
Problema am intampinat-o cand m-am dus la cadastru pentru a intaula apartamentul. Acestia mi-au cerut dovada achitarii impozitului e transferul de proprietate (2% din valoarea apartamentului) si m-au trimis la Administratie.
La Administratia Financiara s-a emis decizie de impunere pe numele vechiului proprietar (conform articolulului 77 din codul fiscal).
Deoarece eu am fost in litigiu cu vechiul proprietar cum sa-l oblig eu pe acesta sa plateasca impozitul de 2% sau mai mult cum sa-l oblig eu pe acesta sa-mi dea chitanta in original cu care acesta a achitat impozitul ( vechiul proprietar nu a platit acest impozit).
Intrebarea mea este ce treaba mai am eu cu vanzatorul si cu taxele pe care trebuie sa le plateasca el pe numele lui?
De ce la cadastru nu accepta sa treaca aprtamentul pe numele meu fara aceasta chitanta in original care oricum nu este pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: ely_ro , utilizator 18:16, 8 Decembrie 2008
Nu cred că registratorul de carte funciară poate cenzura în acest fel o hotărîre a instanţei. Nu am cunoştinţă de existenţa unui text de lege care să-l îndreptăţească la o asemenea poziţie.

Finanţele nu au decît să-şi urmărească debitorul şi să-l execute silit, dacă e cazul.

Solicitaţi o încheiere de respingere a cererii de întabulare şi faceţi plîngere împotriva ei.

Eu aş cere şi daune.

Liviu S.Bordaş
Multumesc frumos.
Din cate inteleg ar trebui sa ma duc din nou la cadastru sa cer intabularea (in forma scrisa sa o cer, prima data am cerut doar relatii si mi s-a raspuns ce am spus mai sus) si sa astept sa vad ce raspuns imi dau oficial si ce lege invoca (in cazul in care imi respinge acest lucru).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate rezilia un antecontract pe motiv de neplata a impozitului pe cladire de catre promitentul-cumparator? mihacireasa mihacireasa Se incheie un antecontract de vanzare-cumparare prin notariat; totodata, promitentul-cumparator se si muta in apartament, lucru mentionat in antecontract ... (vezi toată discuția)
Actele de proprietate ale vanzătorului la cine răman? Epuree Epuree Bună ziua, Am incheiat antecontract de cumpărare aprtament in București. Apartamentul a fost cumpărat de la ICRAL după care mai sunt 3 acte notariale ... (vezi toată discuția)
Urgent! taxe antecontract vanzare-cumparare gabriela1978 gabriela1978 Buna ziua! Vreau sa stiu ce taxe trebuie sa plateasca vanzatorul,dar si cumparatorul atat la semnarea unui antecontract de v-c anui apt.de 2 camere ,cat si la ... (vezi toată discuția)