avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abatere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abatere disciplinara

Buna ziua.
ART. 249 alin.2din Codul Munciispuneca- Pentru aceeasi abatere disciplinara se poate aplica numai o singura sanctiune.
In concret daca de ex. pt absente nemotivate un anagjat primeste avertisment scris....iar, daca, continua sa lipseasca nu se mai poate aplica o alta sanctiune? de ex nu pot sa -i desfac contractul de munca doar pt ca a fost sanctionat o data cu avertisment pt absente nemotivate?
Cel mai recent răspuns: Ramona24 , utilizator 13:21, 25 Mai 2012
Ii puteti desface disciplinar c.i.m. pentru absente nemotivate .. avertismentul i s-a dat pentru o anumita perioada de absente nemotivate , dupa acea perioada a lipsit din nou nemotivat .. in acest sens, va trebui sa efectuati cercetarea disciplinara a acestuia pentru cea de-a doua perioada de absente nemotivate ...
decat sa scapati de angajat cu totul mai bine incercati sa scapati de indisiplina lui (cu dragoste si intelegere)
Multumesc freelis!
Deci pot sa o iau asa pe perioade ...si atunci nu este aceeasi abatere disciplinara. In prima perioada de absente e avertismet, iar daca continua sa absenteze, clar e alta perioada alta abatere.?!!
Pt absente nemotivate se suspenda CIM in Revisal? cum?
Multumesc!
Cine trebuie sa convoace salariatul pentru audiere in cazul uni abateri disciplinare?: directorul sau comisia formata in acest sens . multumesc!

Alte discuții în legătură

Desfacere cim pentru absente nemotivate laura-jurist laura-jurist Buna ziua Se poate dispune desfacere CIM pentru absente nemotivate mai mari de 5 zile consecutive de la locul de munca FARA cercetare ... (vezi toată discuția)
Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului individual de munca pt absente nemotivate carmen64 carmen64 am mai multi angajati care lipsesc nemotivat de mai mult de o luna de zile ce pot sa fac in cazul lor? cum pot sa le desfac contractul ? (vezi toată discuția)