avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Partener inactiv
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Partener inactiv

Daca o firma partenera este declarata inactiva anterior derularii tranzactiilor comerciale cu firma mea, este legal ca la inspectia fiscala cheltuielile sa fie considerate nedeductibile desi eu le-am consemnat in declaratia 394?
Exemplu: achizitionez in data de 05.09.2008, firma furnizoare devine inactiva in 07.10.2010, la controlul privind declaratia 394 din 2011 cheltuielile sunt considerate nedeductibile si se calculeaza impozit profit suplimetar si TVA suplimentar.

Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 16:55, 2 Mai 2012
Din pacate cam asa este. Partea proasta este ca daca firma declarata inactiva apare cu intarziere ca inactiva in evidentele ANAF, , daca firma declarata inactiva nu mentioneaza pe facturile emise ca se afla in inactivitate, plataste firma care, de buna credinta, a realizat tranzactii cu o firma inactiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva stabilit suplimentar yakari yakari Ma confrunt cu urmatoarea situatie: - societatea mea achizitioneaza bunuri de la soc. X in data de 05.09.2008 - societatea X nu depune declaratii fiscale ... (vezi toată discuția)
Comportament fiscal partener yakari yakari Ma confrunt cu urmatoarea situatie: - societatea mea achizitioneaza bunuri de la soc. X in data de 05.09.2008 - societatea X nu depune declaratii fiscale ... (vezi toată discuția)
Comportament fiscal partener marlin marlin Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea speta:partenerul de la care am achizitionat bunuri nu functioneaza la sediul social si nu si-a depus la organul fiscal ... (vezi toată discuția)