avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA stabilit suplimentar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA stabilit suplimentar

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: - societatea mea achizitioneaza bunuri de la soc. X in data de 05.09.2008 - societatea X nu depune declaratii fiscale pentru sem.II 2008in care au fost inregistrate tranzactiile comerciale - soc. X a fost declarata contribuabil inactiv din data de 07.10.2010. Desi soc. mea a inreg. factura si-a dedus tva-ul si a platit impozitele si taxele, este legal ca organul de inspectie fiscala sa considere pt. soc. mea aceste cheltuieli nedeductibile si sa calculeze TVA si impozit pe profit suplimentar?este vina mea ca partenerul nu a avut un comportament fiscal corespunzator?ce cadru legal reglementeaza acest aspect? Va multumesc si astept o parere din partea dvs.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:33, 2 Mai 2012
daca vinzatorul a devenit inactiv dupa data tranzactiei si emiterea facturilor, atunci nu veti avea probleme legale sub acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comportament fiscal partener yakari yakari Ma confrunt cu urmatoarea situatie: - societatea mea achizitioneaza bunuri de la soc. X in data de 05.09.2008 - societatea X nu depune declaratii fiscale ... (vezi toată discuția)
Partener inactiv yakari yakari Daca o firma partenera este declarata inactiva anterior derularii tranzactiilor comerciale cu firma mea, este legal ca la inspectia fiscala cheltuielile sa fie ... (vezi toată discuția)
Control finante simonia80 simonia80 Buna ziua.Avem un control de fond de la Adm.finantelor si au gasit in contabilitate facturi fiscale cu date gresite:CUI incorect,J incorect,firme ... (vezi toată discuția)