@vasilescunicu,
"De la Comisia de Expertiza Medicala am degizie negru pe alb ca ei m-a pensioneaza cu grad 2 de invaliditate, de la CNPAS am negru pe alb ca i-mi resping dosarul "
Va aflati intr-o confuzie,sa incerc sa va explic,fara a face uz de textul de lege.Asadar,dvs.ati incercat sa va pensionati pt. invaliditate,pt. aceasta trebuia ca in afara de faptul ca sunteti bolnav sa aveti indeplinita si o anumita conditie de stagiu de cotizare pt. pensie,adica un nr. de ani lucrati,fiind vorba despre o pensie.
Faptul ca intr-adevar aveti o afectiune invalidanta care se incadreaza pt. a deveni eligibil pt. acest tip de pensie,s-a adeverit si in acest sens,Comisia de Expertiza Medicala v-a emis
decizia medicala de incadrare in gr.II de invaliditate
Dar,prin faptul ca nu aveti acel nr. minim de ani lucrati si cotizati la asigurarile sociale(pensie)a facut ca ,Casa de Pensii sa emita decizia administrativa de respingere a acordarii pensiei de invaliditate gr.II.
Daca nu aveti anii necesari ,atunci pe buna dreptate vi s-a respins pensionarea si nu cred ca este cazul sa contestati decizia administrativa emisa de Casade Pensii.
Acum,sper ca ati inteles si sa revin la primul meu comentariu,in care va spuneam ca puteti fi incadrat intr-un grad de deficienta fizica(handicap),ceea ce nu are nimic comun cu faptul ca vi s-a respins pensionarea de invaliditate.De acesta data,incadrarea si drepturile ce le veti obtine eventual ,nu mai au legatura cu activitatea profesionala desfasurata si cu stagiul de cotizare,pt. ca nu mai este vorba despre o pensie,ci despre o indemnizatie de handicap.
Asadar,prezentati-va cazul la Primaria de domiciliu,la serviciul de asistenta sociala si veti fi indrumat ce pasi aveti de urmat(eu v-am indicat in comentariu ce ar trebui sa contina dosarul)dar la fata locului va vor da toate detaliile necesare.
Buna ziua.Pai cand am fost la cnpas sa fac contestatie mi-au spus ca fac degeaba ca tot aceeasi rezolutie o sa primesc acasa .Asa ca nu am mai facut si de atunci au cam trecut luni.Mai exat am primit de la cnpas rezolutia pe data de 29.08.2011.Mai pot face ceva?Daca nu, asta cred ca este norocul meu.
CU DEOSEBIT RESPECT
VASILESCU NICU
4 mai 2012
~~~~~~~~~~~~~~~~
MII DE SCUZE. ACUM AM VAZUT INTREAGUL MES.CRED CA AM INTELES. DUPA CE M-A PREZINT LA PRIMARIE O SA V-A TIN LA CURENT CU CE AM FACUT. INCA O DATA MII DE SCUZE
V-A RESPECT
VASILESCU