avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nu indeplinesc conditiile pentru a beneficia de pensie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nu indeplinesc conditiile pentru a beneficia de pensie de invaliditate. Ce solutii am ca sa pot trai in aceasta negura a legilor absurde?

O RAZA DE LUMINA

BUNA ZIUA

Ma numesc Vasilescu Nicu si sunt din loc.Faurei ,jud.Braila si am 47 de ani. Pentru inceput , vreau sa v?-a spun ca in februarie 2011 am ajuns la urgente Braila si diagnosticat in urma investigatiilor cu ciroza hepatica cu virus C decompensate vascular si parenchimatos,encefalopatie porto-sistemica, hipersplenism hematologic,varice esofagiene complicate cu HDS in antegedente ,colecistita cronica litiazica, miopie forte congenitala, strabism divergent,epicriza,spondilodiscopatie lombara.In urma acestora am fost propus pentru pensionare pe caz de boala.Comisia Medicala de Expertiza [Editat] m-a pensionat cu gradul 2 de invaliditate.Dosarul ajungand la Casa de Pensii [Editat] a fost respins in baza legii 263 2010 art.73,pct.1 precum ca la varsta mea de 47 de ani , trebuia sa am o vechime in campul muncii de 20 de ani iar eu nu aveam decat 16 ani si jumatate.Si uite asa bogat in diagnostice nu am dreptul la o pensie.Am scris la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale ,au trimis la Casa de Pensii [Editat] iar de acolo mi-au trimis acelasi raspuns ca nu ma incadrez.
Vreu sa v-a spun ca la 47 de ani inca ma cred in floarea varstei iar la cerintele si problemele care sunt intr-o familie trebuie ca eu, cap de familie si cu 2 copii majori sa muncesc, sa am un salariu de 7-800 de lei.Deci nu vreau sau nu am vrut sa stau cu mana intinsa catre stat pentru o pensie de 3-400 de lei.Am incercat sa fac cursuri de calificare sau sa m-a angajez (asta pe proprie raspundere) , dau de alt obsacol la Medicina Muncii care ma gasesc inapt munca.
Acum doresc sa v-a pun o intrebare sau mai multe si sper sa-mi dati o solutie in aceasta negura a legilor absurde.
Eu ce ma fac?Din ce sa traiesc?DE CE STATUL I-MI IA CU BUNA STIINTA DREPTUL LA VIATA??.Medicamente i-mi trebuiiesc,regimul alimentar costa mai mult ca mancarea fara regim.Intradevar ca sotia m-a intretine , dar cu salariul ei de 585 de lei, nu poti sa-ti platesti facturile si cheltuielile zilnice.NU PREA AJUNGE.
Ce solutie i-mi puteti da?Ce trebuie sa fac? Unde sa ma duc?

CU DEOSEBIT RESPECT

VASILESCU NICU

1 MAI 2012

Tel.0726153394
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
@vasilescunicu,
"De la Comisia de Expertiza Medicala am degizie negru pe alb ca ei m-a pensioneaza cu grad 2 de invaliditate, de la CNPAS am negru pe alb ca i-mi resping dosarul "

Va aflati intr-o confuzie,sa incerc sa va explic,fara a face uz de textul de lege.Asadar,dvs.ati incercat sa va pensionati pt. invaliditate,pt. aceasta trebuia ca in afara de faptul ca sunteti bolnav sa aveti indeplinita si o anumita conditie de stagiu de cotizare pt. pensie,adica un nr. de ani lucrati,fiind vorba despre o pensie.
Faptul ca intr-adevar aveti o afectiune invalidanta care se incadreaza pt. a deveni eligibil pt. acest tip de pensie,s-a adeverit si in acest sens,Comisia de Expertiza Medicala v-a emis
decizia medicala de incadrare in gr.II de invaliditate
Dar,prin faptul ca nu aveti acel nr. minim de ani lucrati si cotizati la asigurarile sociale(pensie)a facut ca ,Casa de Pensii sa emita decizia administrativa de respingere a acordarii pensiei de invaliditate gr.II.
Daca nu aveti anii necesari ,atunci pe buna dreptate vi s-a respins pensionarea si nu cred ca este cazul sa contestati decizia administrativa emisa de Casade Pensii.

Acum,sper ca ati inteles si sa revin la primul meu comentariu,in care va spuneam ca puteti fi incadrat intr-un grad de deficienta fizica(handicap),ceea ce nu are nimic comun cu faptul ca vi s-a respins pensionarea de invaliditate.De acesta data,incadrarea si drepturile ce le veti obtine eventual ,nu mai au legatura cu activitatea profesionala desfasurata si cu stagiul de cotizare,pt. ca nu mai este vorba despre o pensie,ci despre o indemnizatie de handicap.
Asadar,prezentati-va cazul la Primaria de domiciliu,la serviciul de asistenta sociala si veti fi indrumat ce pasi aveti de urmat(eu v-am indicat in comentariu ce ar trebui sa contina dosarul)dar la fata locului va vor da toate detaliile necesare.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
ContSters136493, utilizator
Buna ziua.Pai cand am fost la cnpas sa fac contestatie mi-au spus ca fac degeaba ca tot aceeasi rezolutie o sa primesc acasa .Asa ca nu am mai facut si de atunci au cam trecut luni.Mai exat am primit de la cnpas rezolutia pe data de 29.08.2011.Mai pot face ceva?Daca nu, asta cred ca este norocul meu.
CU DEOSEBIT RESPECT

VASILESCU NICU

4 mai 2012

~~~~~~~~~~~~~~~~

MII DE SCUZE. ACUM AM VAZUT INTREAGUL MES.CRED CA AM INTELES. DUPA CE M-A PREZINT LA PRIMARIE O SA V-A TIN LA CURENT CU CE AM FACUT. INCA O DATA MII DE SCUZE

V-A RESPECT

VASILESCU
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Ma bucur ca in final ati inteles ce aveti de facut si ca nu avea niciun sens sa contestati decizia Casei de Pensii atata timp cat nu aveti anii necesari de activitate pt. a beneficia de acest tip de pensie.
Astept sa reveniti dupa ce veti face demersurile necesare la "asistenta sociala".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate nicoleta1990 nicoleta1990 Am si eu o nelamurire: Mama mea are 48 de ani,vechime in munca 9 ani si jumatate,are boala de gradul 2 -ciroza hepatica ,varice esofagiene si splenectomie.Este ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate - revizuirea medicala periodica cirotic cirotic AS VREA SA STIU DACA O PERSOANA ESTE PENSIONAT PE CAZ DE BOALA CU CIROZA HEPATICA CU VIRUS C ,VARICE ESOFAGIENE ,TULBURARI DEPRESIVE, MAI TREBUIE SA MEARGA LA ... (vezi toată discuția)
Dosar pensionare Maria - Amelia Ionescu Maria - Amelia Ionescu Poate cineva sa ma ajute cu etapele care se parcurg in cazul unui dosar de pensionare pe caz de boala ? Persoana are 47 de ani 23 ani vechime si a fost ... (vezi toată discuția)