avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul copilului

am 2 fetite una de 5ani si una de 1an jumate si sunt despartita de sot dar inca nu si legitim si el beneficiaza de alocatia copiilor si ei sunt la mine eu nu mai pot face fata va rog ajutati-ma ce sa fac??:(:(:(:(
Deschideti actiunea de divort, solicitati in cadrul acesteia incredintarea minorelor si obligarea tatalui acestora la plata pensiei de intretinere. Cu hotararea de divort, puteti merge apoi sa solicitati la Primarie, ca alocatia copiilor sa va fie data dvs. si nu tatalui.
Faceti actiune de stabilire a domiciliului minorelor la dvs, mentionand si situatia cu plata alocatiei. Puteti cere si custodia exclusiva a minorelor, insa aceasta va fi dispusa numai daca instanta apreciaza ca exista motive temeinice pentru acest aspect al autoritatii parintesti, deoarece pe noul od civil custodia comuna este regula.
Daca situatia este disperata puteti incerca stabilirea domiciliului minorelor la dvs in mod provizoriu pana la judecarea pe fond a dosarului amintit anterior, printr-o ordonanta presedintiala.

Tot prin aceasta cale puteti sa solicitati schimbarea titularului alocatiei de stat pentru copil pe numele dumneavoastra
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se recuperează alocația de stat? adina0423 adina0423 Buna tuturor. Am o rugăminte. Îmi puteți spune cum ar trebui sa arate o cerere ( către instanță) de recuperare a alocației de stat pentru copii ... (vezi toată discuția)
Lamurire custodie comuna doriana29 doriana29 eu si sotul meu inevitabil ne vom desparti si avem un copil de 2 ani si 6 luni. Eu sunt casnica momentan dar imi caut de lucru. Noi locuim in casa parintilor ... (vezi toată discuția)
Locuinta copiilor marceneg marceneg Daca as vrea sa plec cu doi copii ce sanse ar avea tatal copiilor sa ii opreasca? copii fiind minori 1an jumate si 5 ani, am avut o cearta si soacra mea a ... (vezi toată discuția)