avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii 

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lege penala favorabila in baza 320 ind.1 CprP
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Lege penala favorabila in baza 320 ind.1 CprP

Buna ziua. Sora mea a fost condamnata la o pedeapsa de 4 ani cu executare pentru un furt calificat. Hotararea a ramas definitiva la data de 20.01.2011. Nu a beneficiat de 320(1), iar acum se afla in penitenciar pt executarea pedepsei.

Ce putem face ca ea sa beneficieze de 320(1) pentru a scadea din 4 ani cat a luat initial la 3 ani, o pedeapsa mai rezonabila in limita legii ?

Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:10, 3 Mai 2012
Este greu de spus daca ar avea sanse deoarece s-ar crea o anumita dezordine legislativa,dar nu este imposibil.
Si ceea ce nu este imposibil este posibil.
[Editat]

Initial,interpretarea legii era in sensul ca doar unii inculpati beneficiau.Asa am interpretat-o si eu dar am lasat deschisa posibilitatea...
Ulterior au benificiat mai multi...
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Deci sa inteleg ca aplicarea 320 ind.1 se face doar incepand din 2011, si nu se aplica in faza cailor de atac...aici e vb de recurs cand a aparut legea si era inaplicabila .
Alta solutie mai exista pentru reducerea pedepsei ? Ma refer la revizuire sau macar o contestatie la executare ?
Multumesc !
In mod normal nu se mai poate face nimic.
Doar in mod exceptional.
Este mult de analizat insa formularea cererii respective deoarece se va respinge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea pedepsei cu o treime juganaru75 juganaru75 Am pe cineva condamnat pentru ucidere din culpa la trei ani cu executare. A recunoscut fapta dar nu a beneficiat decat de circumstante atenuante. Sentinta sa ... (vezi toată discuția)
Ramas fara cale de atac ? Lauraella21 Lauraella21 Prietenul meu a fost condamnat in baza art.208 alin.1 raportat la art.209 alin.1 lit.a, g şi i cod penal, cu aplicarea art.3201 cod proc.pen., la o ... (vezi toată discuția)
Se poate beneficia de disp. art. 320/1 cpp in cazul admiterii in principiu a cererii de rejudecare in caz de extradare - art. 522/1 cpp ??? uttzza uttzza In cazul admiterii in principiu a unei cereri de rejudecare in baza art. 522/1 CPP, la termenul fixat de catre instanta se pot invoca prevederile art. 320/1 ... (vezi toată discuția)