avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... plangere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

plangere CEDO

Buna seara
Sunt in mare incurcatura.Va rog ajutati-ma!
Din martie 2010 ma judec cu fostul angajao pentru concediere ilegala.
Prima solutie din tribunal a fost in favoarea mea, dupa care angajatorul a facut recurs.in urma recursului de la curtea de apel, dosarul se trimite spre rejudecare la Tribunal.La rejudecare si cea de-a doua instanta de la Tribunal da hotararea tot in favoarea mea, adica considera concedierea ilegala, pentru ca angajatorul nu aduce nici o dovada, stat de functii, hot. AGA,etc.
Face din nou recurs la curtea de apel , schimba firma de avocatura si surpriza. curtea de apel modifica sentinta , si considera ca trebuie sa smi se plateasca drepturile salariate numai pentru 2 luni, fara bonuri de masa, fara sal compensatoriu ( comnform CCM la nivel de ramura, valabil in 2010 la data concedierii).Hot din curtea de apel este irevocabila....
Pot face plangere la CEDO/
2 instante din tribunal dau hotararile cf art. 78, adica pina la data hataririi, si dintr-o data totul se modifica...
Va rog ajutati-ma si spuneti-mi ce sa mai fac...., este nedreptate pe fata, mi-e greu sa cred ca 2 instante din tribunal dau hatarari anapoda.
trebuie sa mai existe o cale indiferent cat de lunga..., dar nu pot lasa situatia asa.
La dosar nu are nimic depus, Cim-ul nu l-a respectat....
.
P. s. angajatorul este un influent in judet si nu numai, si eu am fost singura care mi-am permis sa-l dau in judecata.#-o
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 12:15, 3 Mai 2012
revin si-mi cer scuze pentru greselile de scriere...,dar sunt foarte contrariata de aceasta solutie uimitoare.
Va puteti adresa CEDO numai daca considerati ca sunteti victima a unei incalcari din partea statului roman a Conventiei europene a drepturilor omului.
CEDO nu este o instanţă de apel împotriva instanţelor naţionale şi nu poate anula sau modifica deciziile lor.
Da puteti sa va adresati cu o plangere la CEDO in termen de 6 luni de la ramanerea irevocabila a solutiei. Aratati ca vi s-a incalcat dreptul la un proces echitabil si, vi s-a diminuat sansa prevazuta de Lege cat si de clauzele contractuale prevazute in CIM. Alte motive ar fi ca instanta de control judiciiar nu a dat o eficienta pozitiva fata de actiunea dumneavoastra, si, a produs o eroare judiciara prin dezechilibru "armelor". Plangerea trebuie sa fie intemeiata pe disp. art.6 pct.(1) din CEDO, Solicitati pretentii si daune morale relevante. Trimiteti plangerea prin posta cu ''confirmare de primire". Eu va doresc succes.:-/
De ce trebuie ca plangerea sa fie intemeiata pe dispozitiile art.6 (1) din Conventie? ..
multumesc.
oare de ce trebuie sa fie totul complicat pentru cei de rand?

Alte discuții în legătură

Hotarare irevocabila cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Va rog sa-mi ma invatati cum poate fi atacata hotarare judecatoareasca irevocabila. Este un litigiu de munca.-concediere ilegala cf.art. 65.1(din ... (vezi toată discuția)
Proces civil Marta Tot Marta Tot În cadrul unui proces civil Tribunalul emite o hotărâre favorabilă pârâţilor, Curtea de Apel la fel, Înalta Curte trimite cauza spre rejudecare la ... (vezi toată discuția)
Se mai poate ceva? eventual cedo? dandanaua dandanaua Proces penal judecat la fond, apel si recurs.In recursul partii vatamate, se schimba inclusiv solutia pe latura penala. Treaba e ca se fac, in solutionarea ... (vezi toată discuția)