avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare in grad de handicap

Glorumero nefrita la care se adauga avc ischemic (doua episoade) sant afectiuni care se regasesc in normativul in vigoare al afectiunilor incadrabile grupele de handicap ?
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 18:34, 3 Mai 2012
Aveti aici criteriile de incadrare in grad de handicap.
[ link extern ]

Banuiesc ca va intereseaza aceasta incadrare in ideea de-a putea beneficia de insotitor sau de indemnizatie.Ca informatie, chiar ca boala de care ati amintit dvs este incadrabila in aceste criterii, puteti beneficia de bani(pentru insotitor sau ca indemnizatie personala) doar daca incadrarea este in grad accentuat sau grav. Totusi cea mai sigura informatie este data de comisia care analizeaza dosarul, in functie de severitatea bolii.
Glorumeronefrita este o afectiune cronica renala dobandita,care nu este nominalizata ca atare in lista,dar In CAP. 6FUNCTIILE UROGENITALE
I. EVALUAREA GRADULUI DE HANDICAP ÎN AFECTAREA FUNCTIILOR DE
FILTRARE SI SECRETIE RENALA, DE COLECTARE SI STOCARE A URINEI ÎN
VEZICA URINARA din Ordin, avem precizarea ca:

Se refera la:
1. Toate afectiunile cronice renale, congenitale sau dobândite, de etiologie multipla, cu afectare primara sau secundara renala, localizate la ambii rinichi sau într-unul singur, în caz de rinichi unic congenital sau dobândit.
De exemplu:
- Cauze malformative (agenezie renala unilaterala, hipoplazii renale, rinichi polichistic,
rinichi în potcoava, duplicare ureterala, hidronefroza etc.);
- Cauze tumorale;
- Hipertensiune arteriala renovasculara;
- Boli renale sau pielonefrita pe rinichi unic congenital sau chirurgical cu fenomene de IRC

Deci doar comisia formata din medici,poate hotari daca va incadreaza sau nu intr-un grad de deficienta functionala(handicap)pt. glorumeronefrita

Referitor la cel de-al doilea diagnostic,AVCischemic,este o afectiune neurologica,in lista incluzandu-se:
Accidentele vasculare cerebrale (AVC): hemoragice, trombotice sau embolice, cu
diverse localizari, cu deficite locomotorii secundare, disfazie/afazie sau/si tulburari
sfincteriene indiferent de vârsta si statut, la persoanele cu:
- Sechele AVC care au drept cauze o malformatie congenitala vasculara;
- Sechele AVC embolice dupa valvulopatii reumatismale contractate precoce sau
congenitale;
- Sechele AVC din angiocardiopatiile congenitale;
- Sechele AVC din cardiomiopatiile primitive (idiopatice sau primare);
- Sechele AVC din HTA reno-vasculara;
- Deficite motorii din afectiunile hemoragipare

Nu sunt medic dar aici sigur pot sa va spun ca nu veti fi incadrat,in primul rand ca nu pomeniti despre sechele si nici despre deficite,de ex. paralizie ulterioara accidentului.

Sfatul meu este sa va strangeti toata documentatia medicala,celelalte acte necesare si sa va depuneti dosarul la DGASsau primarie-asistenta sociala si veti fi programat pt. evaluare complexa in vederea incadrarii de catre aceasta comisie de specialisti.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
ContSters136493, utilizator
In raport de afectiunile medicale precizate,numai comisia medicala de expertiza medicala locala din cadrul primariei detine autoritatea si limita de competenta sa analizeze documentele medicale ,sa efectueze eventual investigatii suplimentare ,stadiul afectiunii si in final sa concluzioneze asupra incadrarii in grad de handicap
Persoana in cauza, sex feminin, 56 ani, casatorita, vechime in cartea de munca 4 ani si 6 luni fara ocupatie poate beneficia de ajutor de stat ?
Depinde ce venituri are sotul. Venitul minim garantat prevăzut de Legea 416/2001, pentru 2 persoane (d-na in cauza si sotul dansei) este de 0.45 ISR. La nivelul anului 2012 ISR este 500 lei.So, daca sotul d-nei are mai mult de 225 lei/luna..nu prea poate beneficia de ajotor de la stat.:)

Alte discuții în legătură

Interpretare lege probleme handicap gbp63@yahoo.com gbp63@yahoo.com Buna ziua Exista o lege care stabileste ce persoane pot fi incadrate cu grad de handicap Se pare ca legea este eludata in sensul ca acele comisii care ... (vezi toată discuția)
Hidronefroza congenitala - incadrare in grad de handicap stefan2012 stefan2012 am un baiat de 7 ani si acuma o luna a fost diagnosticat cu hidronefroza stanga grad 4,rinivhi drept hipertrofiat compensator,hipetrofie ponderala ... (vezi toată discuția)
Grad de invaliditate & grad de handicap Pilu Pilu Buna seara, as avea rugamintea, daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatorul aspect: exista undeva prevazut vre-o echivalara intre \"grad de invaliditate\" ... (vezi toată discuția)