avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Hidronefroza congenitala - incadrare in grad de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Hidronefroza congenitala - incadrare in grad de handicap

am un baiat de 7 ani si acuma o luna a fost diagnosticat cu hidronefroza stanga grad 4,rinivhi drept hipertrofiat compensator,hipetrofie ponderala moderata,anemie hipocroma,bacteriurie ia fost scos rinichiul stang medicul chirurg mia eliberat un certificat medical pentru comisia de expertiza a persoanelor cu handicap am mers acolo cu toate actele,si acolo mi sa spus ca nu se incadreaza pentru ajutor.Poate beneficia de ajutor.multumesc
Cel mai recent răspuns: Keds5-ciweb-zinvoP , utilizator 09:26, 7 Februarie 2023
Din diagnosticul mentionat de dvs. copilul trebuia incadrat cel putin in gradul mediu de handicap. Depuneti toate actele necesare pentru obtinerea certificatului de handicap permanent, ireversibil si asteptati raspunsul comisiei. Comisia va stabili incadrarea in gradul de handicap si masurile de protectie in conditiile legii. In cazul unui raspuns negativ, depuneti o contestatie la Comisia superioara, comisie care va emite o decizie de admitere sau respingere a contestatiei.

Afectiuni renale cu insuficienta renala cronica documentata, indiferent de cauza, care pot determina starea de handicap sunt:
- cauze malformative (de exemplu: agenezia renala unilaterala, hipoplazia renala, rinichi
polichistic, rinichi in potcoava, duplicare ureterala, reflux vezico-ureteral, displazie renofaciala Potter 1);
- cauze tumorale (de exemplu: tumora Wilms);
- hidronefroza de gradul III;
- hipertensiune reno-vasculara severa sau maligna;
- litiaza renala sau ureterala aseptica pe rinichi unic, unilaterala daca rinichiul
controlateral este pielonefritic sau bilaterala, complicatii, indiferent daca complicatia este
uni- sau bilaterala;
- nefrocalcinoza unilaterala cu rinichi controlateral afectat;
- rinichi unic chirurgical, cu afectarea functiei renale a rinichiului restant (creatinemie
peste 2 mg%).
@stefan2012

Ati obtinut o decizie a comisiei de evaluare prin care vi se comunica refuzul incadrarii in grad de handicap?
Buna ziua
Am boala madelung si am avut mana stanga deformata ,am fost operat la varsta de 13 ,14 si 18 ani ,mana a ramas mai scurta in timpul cresteri si am ambele oase deformate la unul dintre ele este taiat 15 % din el la nivelu incheieturi .
Ma pot incadra in grad de handicap?

Multumesc
Boala Madelung nu are simptomatologia descrisa de dvs. pentru ca nu are legatura cu deformarea osului. Boala este caracterizata prin aparitia de lipoame multiple in zona gatului si a umerilor. Lipomul este o formatiune adipoasa (popular i se spune grasime sub piele) si nu poate constitui un motiv de incadrare intr-un grad de handicap. In schimb ceea ce afirmati, referitor la operatia de la mana, diagnosticul pare mai curand legat de distrofie ereditara ori de deficienta de nutritie a osului....la fel de bine poate ca boala osului este legata de o afectiune extraosoasa. Faptul ca aveti bratul mai scurt si ca nu puteti efectua orice fel de munca fizica, va fi catalogat si incadrat numai de comisia medicala prin examen clinic dar si cu ajutorul istoricului bolii, pus la dispozitie de medicul curant.
Multumesc pt. raspuns

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap tomasso tomasso Glorumero nefrita la care se adauga avc ischemic (doua episoade) sant afectiuni care se regasesc in normativul in vigoare al afectiunilor incadrabile grupele ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu de crestere copil Alexandra.Alexandra.2 Alexandra.Alexandra.2 Buna ziua! Am un bebe care a fost diagnosticat cu agenezie renala stanga de la morfologia de trimestrul 2. Dupa nastere i-am facut alte ecografii pentru a ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate mihailaion mihailaion Am 42 ani si o vechime in munca de cca 23 ani.Sufar de o boala numita polichistoza renala, dobandita ereditar.Din acest motiv au aparut si alte complicatii ... (vezi toată discuția)