avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcerea la serviciu dupa CCC pentru a beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcerea la serviciu dupa CCC pentru a beneficia de stimulent de insertie

Buna ziua,
Am nascut pe data de 09.08.2011 si am ales sa stau in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 1 an a acestiua. Intrebarea mea este, cu cat timp inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului trebuie sa ma intorc la serviciu pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 16:09, 3 Mai 2012
Cu minim o luna inainte.
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor nu precizeaza o perioada minima sau maxima anume ci spune numai "inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an":

Art. 7
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

2.Asta inseamn ca ca puteti relua activitatea oricand, pana implineste copilul un an, chiar si cu o zi inainte (adica pe 08.08.2012).
Domnul Valeriu are perfecta dreptate si eu agreez aceasta interpretare a legii. Din pacate cunosc un caz concret( care acum este pe rolul instantei) in care functionarul care aproba stimulentul de insertie a considerat ca este nevoie de o luna intreaga si nu aprobat stimulentul.Pentru a nu da peste acest gen de functionar am sugerat minim o luna, mai ales ca nu poate pierde nimic din punct de vedere material.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere la lucru din ccc dupa 1 an reka80 reka80 Buna ziua! As dori sa ma interesez daca angajatorul poate sa nu aprobe cererea de reluare a muncii inaintea implinirii a 1 an al copilului.Prima cerere mi-a ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie andreeamatei andreeamatei Daca copilul este nascut pe 10 08 2011 si am revenit la serviciu pe 10 08 2012 pot beneficia de stimulenul de insertie?Am optat pentru ccc de un an. va ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului 2012 cool123 cool123 buna ziua, cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil in 2012 ? se pot cumula contractele de munca in cazul in care sunt doua, de exemplu? ce inseamna ... (vezi toată discuția)