Buna ziua,
Am nascut pe data de 09.08.2011 si am ales sa stau in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 1 an a acestiua. Intrebarea mea este, cu cat timp inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului trebuie sa ma intorc la serviciu pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei?
Multumesc,
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor nu precizeaza o perioada minima sau maxima anume ci spune numai "inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an":
Art. 7
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
2.Asta inseamn ca ca puteti relua activitatea oricand, pana implineste copilul un an, chiar si cu o zi inainte (adica pe 08.08.2012).
Domnul Valeriu are perfecta dreptate si eu agreez aceasta interpretare a legii. Din pacate cunosc un caz concret( care acum este pe rolul instantei) in care functionarul care aproba stimulentul de insertie a considerat ca este nevoie de o luna intreaga si nu aprobat stimulentul.Pentru a nu da peste acest gen de functionar am sugerat minim o luna, mai ales ca nu poate pierde nimic din punct de vedere material.