avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Am castigat litigiul, pot sa solicit reintegrarea ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Am castigat litigiul, pot sa solicit reintegrarea inainte de comunicarea sentintei?

Am castigat procesul intr-un litigiu de munca (functionar public), cu repunere pe postul detinut anterior, plus plata salariilor, dar inca nu am primit sentinta. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in continuare. Pot sa-mi fac cerere de repunere pe post fara sentinta? Ca aceea vine destul de greu.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
anela.elena, utilizator
Litigiile dintre functionarii publici si autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice centrale si locale nu sunt litigii de munca. Orice raport ce intra in sfera dreptului administrativ este de competenta instantei de contencios administrativ.

Hotararile pronuntate in fond de instantele de contencios administrativ sunt definitive intrucat sunt susceptibile de a fi atacate cu recurs. In aceasta materie recursul suspenda executarea. Prin urmare, daca institutia formuleaza recurs, hotararea pronuntata de instanta de fond nu poate fi pusa in executare.

Potrivit art. 30 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului adminstrativ, executarea hotararii definitive si irevocabile se face in termenul prevazut in cuprinsul acesteia sau in termen de 30 de zile de la data ramanerii irevocabile a hotararii. Deci, trebuie sa aveti o hotarare definitiva si irevocabila, iar asta presupune si solutionarea recursului.

In alte cuvinte, nu puteti solicita reintegrarea in functia publica detinuta fara a avea sentinta instantei si, mai mult, daca institutia formuleaza recurs, trebuie sa asteptati solutionarea recursului. Hotararea judecatoreasca pronuntata de instanta de recurs, ca orice hotarare pronuntata in calea de atac a recursului, este irevocabila.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neexecutarea unei hotarari definitive si irevocabile. mefistos mefistos As dori sa stiu si eu care este procedura in contencios administrativ daca autoritatea publica refuza sa duca la indeplinire o hotarare irevocabila data de ... (vezi toată discuția)
Pot solicita punerea in aplicare a hotararii judecatoresti pronuntate de prima instanta? gheldiu stelian gheldiu stelian sant persoana indreptatita pe baza legii 10/2001 sa primesc despagubiri pentru imobil ce nu mai poate fi restituit in natura . intrucat a.n.r.p. si c.c.s.d. ... (vezi toată discuția)
Comunicare informații publice - hotãrâre definitivã Radu9 Radu9 Curtea de Apel a respins recursul, menținând hotărârea instanței de fond. Conform acesteia instituția este obligată să comunice ... (vezi toată discuția)