avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort- problema la partaj; ap neintabulat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort- problema la partaj; ap neintabulat

infatisarea de divort va avea loc in scurt timp si ulterior sotii am cazut de comun acord sa facem si partajul la divort;pe mine ma reprezinta un avocat.
intre timp aflam ca nu este intabulat apartamentul si dureaza in jur de o
luna -doua,intrebarile mele sunt:
-se poate face divortul si partajul fara intabularea apartamentului?am inteles ca intabularea va iesi pe ambele nume...
cam ce se poate face..?
va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: danielle250 , utilizator 09:27, 4 Mai 2012
Puteti face atat divortul cat si partajul fara ca apartamentul sa fie intabulat.

Oricum intai rezolvati cu divortul care trebuie sa ramana definitiv si abia apoi va ocupati de partaj.
Puteti face actiune de partaj in instanta si sa faceti in fata judecatorului o tranzactie, puteti face un acord de mediere prezentat de asemEnea judecatorului.

Mergeti inainte cu procedurile pentru ca pana va judecati pe divort, pana vine hotararea redactata, apoi trebuie sa treaca termenul de 15 zile de apel. Abia dupa acest moment hotararea devine definitiva si puteti promova actiunea de partaj.

Chiar daca intabularea iese pe ambele nume, ulterior puteti depune la Cadastru hotararea de partaj prin care apartamentul va ramane numai dvs.
Succes !
multumesc mult,numai bine!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)
Divort + tranzactie partaj elenusht elenusht Buna ziua, Sunt in curs de divort, fara copii si am ajuns cumva la o intelegere in ceea ce priveste partajul. Urmeaza a doua infatisare a divortului unde ... (vezi toată discuția)
Partajul de comun acord amarasteanu amarasteanu Partajul se poate face o data cu divortul? Este un divort prin intelegere, iar la partaj am cazut de acord ca unul dintre soti sa-l despagubeasca pe celalalt ... (vezi toată discuția)