avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pasi creare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pasi creare PFA

Buna ziua,

Daca doresc sa deschid un PFA fara salariati si fara activitate deocamdata,
1. care sunt pasii (nu ma intereseaza documentele pe care trebuie sa le depun de ex la ONRC,ANAF , ci ma intereseaza exact institutiile unde trebuia sa ma duc si ordinea) ,
2.care sunt obligatiile pana in momentul in care voi avea activitate (ma refer la declaratii de depus -care sunt si la ce institutii trebuie depuse, si documente obligatorii de intocmit-)?
3. Cum transform PFA din fara activitate in cu activitate (tot fara salariati) ?
4. Care ar fi diferentele dupa (dpdv declaratii de depus si documente obligatorii?
5. Cont bancar pot sa deschid in orice moment sau deschiderea acestuia e influentata de ceva?

Multumesc din suflet.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
ContSters235309, utilizator
Cel mai recent răspuns: Claudyaa , utilizator 18:15, 15 Mai 2012
PFA nu poate avea salariati. Intreprinderea individuala poate angaja cu contract de munca alte persoane. Primul pas este sa faceti o rezervare de denumire la Registrul Comertului. Apoi va trebui sa intocmiti actele pentru sediu - contract de comodat sau inchiriere, sa pregatiti actele de studii aferente actvitatii pentru care vreti sa fiti autorizat, dupa care le depuneti la registrul comertului pentru inregistrare si autorizare. Documentele complete de care aveti nevoie le gasiti pe site-ul www.onrc.ro. Dupa inregistrarea in Registrul Comertului, trebuie sa va inregistrati si la Finante pentru a obtine codul de identificare fiscala.
Nu exista posibilitatea ,,transformarii`` unui pfa fara activitatate si fara salariati, intr-unul cu activitate. Pfa nu poate avea salariati. Ceea ce se poate, este schimbarea activitatii autorizate, sau in cazul in care nu se desfasoara activitate se poate radia.
Stimata colega avocat Alina Borza, ati ramas putin in urma cu legislatia. PFA POATE avea angajati! (Dar sa ramana intre noi:D)

Subiectul acesta privind documentatia necesara inregistrarii PFA conform OUG 44/2008 s-a discutat si rediscutat de n ori.
Cautati pe site si gasiti toate informatiile.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
ContSters44758, utilizator
pt infiintare aveti toate detaliile aici [ link extern ] ...
Multumesc pentru raspuns. Din cate am mai citit, PFA poate angaja salariati, www.avocatnet.ro/content/art... .
Iar legat de raspunsul atticus, da are dreptate - sunt n discutii pe site. Nu am vrut sa irit pe nimeni, doar caut ajutor. in acelasi timp, ma informez si de pe site si nu numai, dar mai stiu ca vor fi si schimbari curand.
Sa nu credeti ca ma irita intrebarile utilizatorilor. Din contra, consider ca pentru un specialist este un training foarte bun acest tip de comunicare. Odata ce imi dau numele, nu imi pot permite sa scriu tot ce imi trece prin cap, doar sa treaca timpul...
In ceea ce priveste viitoarele modificari legislative in domeniu: aveti dreptate, urmeaza si nu putine la numar. Dar toate la vremea lor.
Dar acum observ ca, de fapt, nu ati primit raspunsul asteptat.
1. DUPA inregistrarea la ORC aveti la dispozitie 15 zile sa depuneti declaratia 220 la Fisc, in care vi se cere - printre altele - sa va alegeti varianta de impozitare (in sistem real sau pe baza de norma de venit - atentie cum alegeti!) si tot pe acest formular veti indica DATA INCEPERII ACTIVITATII.
2. Pana cand nu aveti activitate (data inscrisa in D220), nu aveti obligatii delarative de nici un fel.
3. Am raspuns aici la pct.1
4. Acest asect ar trebui discutat la alegerea variantei de impozitare despre care vorbeam aici la pct.1
5.Puteti deschide cont bancar chiar imediat dupa inregistrarea la ORC, dar nu va grabiti ca nu are rost inca.

Va doresc numai bine.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
ContSters44758, utilizator

Alte discuții în legătură

Inregistrare activitate secundara alin.m alin.m Buna seara, Pana nu de mult SRL-ul la care sunt adinistrator presta ca activitate principala servicii de publicitate insa am decis sa deschid si un magazin ... (vezi toată discuția)
Deschidere punct de lucru in alt judet DiaD DiaD Pentru deschidere unui punct de lucru in alt judet, care sunt pasii de urmat, ORC, AFP, Primarii si altele? Multumesc. (vezi toată discuția)
Infiintare firma ciprianr ciprianr Buna ziua, Imi puteti spune care sunt pasii pentru infiintarea unei societati care se va ocupa cu achizitii intracomunitare si vanzare? Multumesc, (vezi toată discuția)