avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz conform articolului nr 65 legea nr 53/2003 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz conform articolului nr 65 legea nr 53/2003 republicat

Salut, tocmai am fost instiintat ca incepand cu data de astazi ca sunt in preaviz timp de 20 de zile dupa care urmeaza sa fiu concediat datorita unor probleme economice pe care le are firma la care lucrez.
Am citit mai multe despre acest subiect in numeroase forumuri, insa in preavizul pe care l-am primit mai mentioneaza un lucru:
" In perioada preavizului, salariatului i se acorda dreptul de a absenta 8 ore pe zi de la programul unitatii pentru a-si cauta un loc de munca fara ca aceasta sa-i afecteze salariul si celelalte drepturi"
Am citit un articol in care spunea: "legal, daca nu este stipulat in contract, angajatorul nu este obligat sa acorde unul sau mai multe salarii compensatorii, ci ramane la latitudinea regulamentului interior a firmelor masura pe care o ia in vederea concedierii cf art 65"
Cei de la resurse umane mi-aui spus ca de astazi nu voi mai veni la servici, dar salariul va merge ca si cand as lucra.
intrebarea mea este: in cazul meu, mai am dreptul la un salariu compensator?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 4 Mai 2012
Aveti dreptul la un salariu compensator daca acesta este prevazut in CCM aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern al unitatii.
Daca in preavizul primit este mentionat faptul ca puteti absenta de la locul de munca in vederea cautarii unui alt loc de munca , fara sa va fie afectate drepturile salariale , atunci nu este nicio problema cu aceasta problema.

Intr-adevar, in lipsa unor prevederi in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia referitoare la acordarea de salarii compensatorii, acestea nu pot fi acordate ... posibil doar prin negociere directa cu angajatorul dvs.
~ Conținut șters la cerere ~
unde ar trebui sa scrie daca este stipulat in ccm? am contractul indiviual de munca si nu scrie decat " Angajatorului ii revin urmatoarele obligatii....sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg prin lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractul individual de munca"
CCM = contract colectiv de munca ... acesta ca sa fie aplicabil trebuie sa fie incheiat la nivel de unitate , grup de unitati - din care face parte si angajatorul dvs sau la nivel de sector de activitate ..

Alte discuții în legătură

Salarile compensatorii conform art.78 alin.1 grosselisabe_SB grosselisabe_SB am lucrat in perioada 01.09.2008-14.11.2009la unitatea de trasport local din sibiu.din cauza desfintarii troleibuzelor ne-a dat preavizul,dar in loc sa ne dea ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu dorcea alina dorcea alina buna ziua.as dori sa stiu daca beneficiez de salariu compensatoriu avand in vedere ca in cim nu este specificat acest lucru si firma nu are ccm (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu anelice anelice Buna ziua, As avea o intrebare legat de salariu compensatori. In luna septembrie mi se va inchide punctul de lucru, iar in prezent sunt in preaviz 20 de zile ... (vezi toată discuția)