avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salar compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salar compensatoriu

Buna ziua,
As avea o intrebare legat de salariu compensatori. In luna septembrie mi se va inchide punctul de lucru, iar in prezent sunt in preaviz 20 de zile pana in data de 24. As vrea sa stiu daca am dreptul sa cer un salar compensatoriu. Precizez faptul ca in CIM nu prevede acest lucru in schimb la punctul 4 din CIM zice ca angajatorului ii revine obligatia sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din CIM , CCM aplicabil si din lege. Deci sa inteleg ca as avea dreptul la un salar compensatoriu. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: anelice , utilizator 16:09, 2 Septembrie 2012
Daca in Regulamentul intern sau in CCM la nivel de societate este prevazuta acordarea de salarii compensatorii atunci veti putea beneficia de salarii compensatorii.
CCM la nivel national ART.78

(1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
Asadar am dreptul la un salar compensatoriu. Insa, trebuie sa fac o cerere anume sau imi va acorda societatea?trebuie sa aduc in discutie faptul acesta cu ei?
Imi pare rau, dar CCM la nivel national nu mai este in vigoare.
Multumesc. Asta nu am stiut-o. Si atunci ce se poate face...? Pentru ca nu am semnat CCM doar CIM. Eu am citit in Codul Muncii valabail 2012. Ce lege se aplica atunci?
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2012
anelice, utilizator
1. In Codul muncii nu scrie ca angajatorul este obligat sa va acorde salarii compensatorii in caz de concediere.

2. Asa ceva este prevazut numai in CCM aplicabil unitatii (daca exista asa ceva) sau in Regulamentul intern al unitatii.

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu in caz de concediere? georgeta58 georgeta58 Daca firma nu are CCM pe unitate si a dispus incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana angajatului - concediere, in acest caz conform CCM la nivel ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea salariilor compensatorii LauraMirabela LauraMirabela Buna ziua! Vreau sa stiu daca, in cazul unei concedieri individuale ce nu tine de persoana salariatului, angajatorul este obligat sa plateasca \\" cel putin ... (vezi toată discuția)
Societatile care nu au ccm(cu mai putin de 21 salariati) nu sunt obligate la plata saariului compensator? ralucat32 ralucat32 Buna ziua. Va rog sa imi raspunde-ti la aceasta intrebare. Am mai postat-o dar nu am primit raspuns daca este sau nu obligata societatea. In urma ... (vezi toată discuția)