avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM conf. art.55-lit b)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM conf. art.55-lit b)

Incetarea CIM cu art. 55 lit-b) (acordul partilor) se poate face fara ca salariatul sa aiba preaviz de 20 zile? Adica sa renunte angajatorul la preaviz si in 2 sau 3 zile sa se opereze in revisal si ... gata!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:03, 5 Mai 2012
In cazul acesta, nu se acorda preaviz ... Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.
inteleg ca se poate fara preaviz si ca nu se ceaza nici o problema nici pt. salariat nici pt. angajator atata timp cat sunt de acord prin semnatura pe cerere dar cum e cu concediul de odihna? ar trebui sa beneficieze salariatul de 6-7 zile conform perioadei lucrate din an ori se poate si fara? Sincer as prefera fara concediu numai sa plec cu vorba buna=D>
La incetarea contractului concediul de odihna neefectuat va fi compensat in bani.
C.munc.:
Art. 146 (4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Este un drept al dv. si legal nu puteti renunta la el:
Art. 144
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.
Buna seara, va rog foarte mult sa imi spuneti care poate fi modalitatea de plecare de la o firma, in asa fel incat sa pot beneficia de ajutor de somaj? Motivul este ca nu am primit drepturile banesti de 3 luni de zile si nu pot trai fara salariu. Cum se poate incheia contractul de munca ca sa pot beneficia de somaj? Articol, lege, sugestii. Va multumesc anticipat.
legea spune din cate stiu eu ca: poti beneficia de somaj numai daca inceteaza contractul din motive ce nu tin de salariat, de exemplu sa-ti inceteze contractul pt.ca ti se desfiinteaza postul sau se inchide sectia , magazinul... cam asa ceva.

Alte discuții în legătură

Concediere 020202 020202 :(lucrez la firma respectiva de 5 luni,iar acum angajatorul sa hotarat sa nu mai tina 2 persoane angajate ci sa lucre doar ea cu fica ei si pe mine sa ma dea ... (vezi toată discuția)
Lncetare cim pentru ca se desfiinteaza postul claudia-2013 claudia-2013 1. daca preavizul e de 20 de zile si imi i-au concediu medical, acesta imi prelungeste preavizul? 2. daca sunt studenta in anul 2 la a 2-a facultate, cu taxa, ... (vezi toată discuția)
Concedieri in masa/desfiintarea postului Cosmino Cosmino In legatura cu desfiintarea postului intr-o firma(administrator in cazul meu) care sunt daunele care eu le pot cere? Am inteles ca-mi pot lua banii pe ... (vezi toată discuția)