avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcerea la serviciu dupa terminarea CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcerea la serviciu dupa terminarea CCC

la data de 1 august 2012 mi se termina concediul de crestere copil dar firma unde lucram a inchis punctul de lucru din orasul meu deci nu mai am unde sa ma intorc la munca.In acest caz angajatorul are vreo obligatie fata de mine?
Cel mai recent răspuns: RIPAN ELENA CLAUDIA , utilizator 20:21, 6 Mai 2012
In acest caz, la revenirea din CCC ar trebui sa primiti instiintarea de preaviz pentru desfiintarea postului ...insa ca sa va spunem mai exact ce este de facut ar trebui sa ne precizati care a fost perioada CCC...
perioada CCC a inceput la data de 27.07.2010 si se incheie la data de 27.07.2012
1. Deoarece copilul este nascut in 2010 vi se aplica prevederile OUG 148/2005 conform careia angajatorul nu are obligatia sa va mai mentina pe postul din CIM.

2. Deoarece s-a inchis punctul de lucru inseamna ca s-a desfiintat ;ocul de munca al dvs. su atunci angajatorul va poate concedia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatia de somaj.

3. - Obligatia abgajatorului este de a respecta prevederile Codului muncii adica sa va acorde preavizul legal si apoi sa va concedieze.
- Daca in CCM aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern al unitatii sunt prevazute salarii compensatorii atunci trebuie sa vi se acorde si acestea.
va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din concediu ingrijire copil Dnvs Dnvs Buna ziua Am nascut in august 2010 si am beneficiat de concediul de ingrijire copil de doi ani, urmand a ma intoarce la serviciu in ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil NKL2111 NKL2111 Buna ziua, Eu sunt in ccc si am optat pentru varianta cu 1 an, adica pe 20 noiembrie 2013 trebuie sa ma intorc la serviciu. Astazi am fost anuntata ca ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa revenire din cic aijin aijin Buna ziua. Care sunt posibilitatile ca o angajata sa fie concediata dupa revenirea din concediu de cresterea copilului? Mentionez ca postul sau nu a fost ... (vezi toată discuția)