la data de 1 august 2012 mi se termina concediul de crestere copil dar firma unde lucram a inchis punctul de lucru din orasul meu deci nu mai am unde sa ma intorc la munca.In acest caz angajatorul are vreo obligatie fata de mine?
In acest caz, la revenirea din CCC ar trebui sa primiti instiintarea de preaviz pentru desfiintarea postului ...insa ca sa va spunem mai exact ce este de facut ar trebui sa ne precizati care a fost perioada CCC...
1. Deoarece copilul este nascut in 2010 vi se aplica prevederile OUG 148/2005 conform careia angajatorul nu are obligatia sa va mai mentina pe postul din CIM.
2. Deoarece s-a inchis punctul de lucru inseamna ca s-a desfiintat ;ocul de munca al dvs. su atunci angajatorul va poate concedia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatia de somaj.
3. - Obligatia abgajatorului este de a respecta prevederile Codului muncii adica sa va acorde preavizul legal si apoi sa va concedieze.
- Daca in CCM aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern al unitatii sunt prevazute salarii compensatorii atunci trebuie sa vi se acorde si acestea.