avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... schimbarea interdictiei de a parasi localitatea de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

schimbarea interdictiei de a parasi localitatea de domiciliu

o problema....se poate schimba masura obligarii de a nu parasii localitatea de domiciliu cu masura obligarii de a nu parasi judetul. Emitentul Ordonantei este DIICOT. Care este procedura? In Cpp e mentionata si masura obligarii de a nu parasi tara..cu masura aceasta sigur nu o vor schimba, deci ar ramane judetul.....
Cel mai recent răspuns: ContSters201986 , utilizator 19:16, 26 Mai 2011
Este normal fiindca in cadrul acestei masuri de siguranta poat fi dispuse si o serie de obligatii sau de alte interdictii.Oricum , trebuie sa recunoasteti ca esteo masura rezonabila comparativ cu arestarea preventiva...
Da,dar am citit aici mai sus ca interdictia de a nu parasi judetul nu exista in codul de procedura penala,ci doar cel de a nu parasi localitatea sau tara.Iar in legatura cu arestarea preventiva nu vreau sa comentez pentru ca numai cel ce este pus in situatia de a fi arestat preventiv stie... eu am stat in arest 2 lunide zile.Maine vreau sa ma duc sa incep demersurile pentru infiintarea unei societati pentru ca mi sa ivit o oportunitate mare de a colabora cu cineva.O sa am nevoie de anularea acestor masuri si anume masura de a nu conduce nici un autovehicul si masura de a nu parasi judetul pentru ca o sa fie nevoie sa ma deplasez cu autoturismul in interes de serviciu si in alte judete din tara.
Da astazi am avut proces si mi sa respins pe fond ca nefondat.O sa fac recurs,cred...
Aaa,inca ceva.Am fost inchis in aceeasi celula impreuna cu un vecin de al meu cu care locuiesc in aceeasi scara timp de 2 luni am stat impreuna ca sa zic asa.Acuma prin masurile de siguranta mi se interzice sa iau legatura cu el :)),stam in aceeasi scara de bloc:)) E normal ce ziceti?
Impotriva dumneavoastra s-a luat masura de a nu parasi localitatea, nu judetul, vedeti art 145 C.pr.pen.
Da, organele judiciare va pot impune si obligatia de a nu lua legatura cu anumite persoane, in cazul de fata, vecinul. Evitati contactul cu acesta pe cat posibil.

Alte discuții în legătură

Are dreptul sa paraseasca tara? Mica-Maria Mica-Maria Dosar penal : fals in inscrisuri private. Pentru obtinerea unui imprumut la CAR a falsificat semnaturile girantilor. Cei trei giranti au depus plangere penala ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara proces penal AurelianDan AurelianDan Buna ziua, Ce se intampal daca la inceputul unui proces penal nu s-a judecat camera preliminara iar acest proces a ajuns la sfarsit? (vezi toată discuția)
Interdictia de a nu parasi localitatea animacikaa animacikaa cine emite interdictia de a nu parasi localitatea? un prieten de al meu a fost retinut pt 24 ore si procurorul a vrut sa l trimite in instanta cu propunere de ... (vezi toată discuția)