avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transformare post functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transformare post functionar public

Sunt functionar public - consilier superior - intr-o primarie de municipiu. Doresc sa trec in cadrul altui compartiment, in care sunt libere doua posturi de inspector (principal si asistent). Pot sa raman consilier superior?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: gordius , utilizator 19:25, 8 Mai 2012
Daca posturile vacante sunt de Inspector asistent si Inspector principal...pentru acestea se organizeaza concurs...dvs.ce credeti?
Nu se organizeaza concurs. Ma refeream la mutare definitiva. Sunt cazuri in care aceasta este posibila la propunerea conducerii institutiei, cu acordul FP. Ma intereseaza daca exista o varianta pentru a pastra incadrarea.

multumesc.
Legea 188/1999 privind Statutul functionarilor publici


ART. 91
(1) Mutarea în cadrul autorităţii sau instituţiei publice ori în cadrul altei structuri fără personalitate juridică a autorităţii sau instituţiei publice poate fi definitivă ori temporară.
(2) Mutarea definitivă poate avea loc în următoarele situaţii:
a) când se dispune de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, de acelaşi grad profesional, sau pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului. În cazuri temeinic justificate, mutarea se poate dispune motivat de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, cu repartizarea postului corespunzător funcţiei deţinute de funcţionarul public. În oricare dintre situaţii este necesar acordul scris al funcţionarului public;
b) la solicitarea justificată a funcţionarului public, cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, la acelaşi grad profesional, sau pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului;
c) în alte situaţii prevăzute de dispoziţiile legale.
(3) În cazul înalţilor funcţionari publici, mutarea definitivă se poate dispune de persoana care are competenţa legală de numire în funcţia publică, la solicitarea motivată a înaltului funcţionar public şi cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice în care se găseşte funcţia publică de conducere ori de execuţie vacantă pe care urmează a fi mutat definitiv, cu îndeplinirea condiţiilor specifice prevăzute pentru funcţia publică respectivă.
(4) Mutarea temporară pe o altă funcţie publică se dispune motivat, în interesul autorităţii sau instituţiei publice, de către conducătorul autorităţii ori instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, de acelaşi grad profesional, pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului sau, după caz, cu repartizarea postului corespunzător funcţiei deţinute de funcţionarul public, pentru o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic.
(5) În mod excepţional, mutarea temporară sau definitivă poate fi solicitată de funcţionarul public în cazul în care starea sănătăţii, dovedită pe baza unui examen de specialitate, nu îi mai permite desfăşurarea activităţii în acel compartiment. Mutarea temporară sau definitivă se face în condiţiile prezentei legi, dacă funcţionarul public în cauză este apt profesional să îndeplinească atribuţiile care îi revin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare definitiva pe functie publica de auditor? legorodi legorodi Buna ziua Poate avea loc mutarea definitiva a unui functionar public, avand functia de inspector, grad profesional superior pe o functie publica vacanta de ... (vezi toată discuția)
Funcționar public perioada determinata nachidil nachidil Un funcționar public angajat pe o perioadă determinata poate fi transferat în cadrul aceleiași instituții pe un post similar dar pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Mutare functionar public fara acordul lui ion60ion ion60ion buna ziua Este posibil ca un functionar public sa fie mutat in acceasi institutie pe un post vacant fara acordul lui? care este temeiul legal? multumesc. (vezi toată discuția)