avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC

Am si eu o intrebare:se poate lua si beneficia de somaj dupa concediu de crestere a copilului (2ani).Mentionez ca subsemnatului s-a intors in luna aprilie la serviciu si are vechime de munca- 15ani.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 10:55, 6 Mai 2012
Daca imediat dupa terminarea concediului de crestere a copilului v-ati intors la vechiul loc de munca, angajatorul are posibilitatea de a va concedia pentru desfiintarea postului astfel incat puteti sa benficiati de somaj.
Problema este sa va intelegeti cu angajatorul, oricum nu are ce pierde.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
Marcel Mihalache, Avocat
Aveti nevoie pe langa faptul ca cim ul sa inceteze dintr-un motiv neimputabil dvs.cum este desfiintarea postului de ex. si de un stagiu de cotizare la somaj de minimum 12 luni in ultimile 24 de luni inainte de depunerea cererii.
Daca ati beneficiat de ccc in cf. cu OUG148/2005,perioada de ccc nu este stagiu asimilat asa incat,cele 12 luni necesare se vor constitui prin insumarea perioadei lucrate inainte de a intra in ccc cu perioada lucrata dupa revenirea din ccc,deci va trebui sa lucrati minim perioada de preaviz.dupa revenirea din ccc.
Daca ati beneficiat de ccc in cf. cu OUG 111/2010,perioada ccc este stagiu asimilat pt.a beneficia de somaj indemnizat.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului diaconu82 diaconu82 Buna ziua! As vrea sa va intreb daca dupa terminarea concediului crestere copil o sa pot beneficia de somaj? Am lucrat ca vanzatoare la un magazin innainte de ... (vezi toată discuția)
Somaj, ccc, somaj CamyCam CamyCam Buna gasit! Ma puteti ajuta cu o intrebare: pot beneficia de somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului pana la 2ani (care se termina in oct ... (vezi toată discuția)
Calcul somaj dupa ccc beca beca Buna dimineata Imi puteti spune ce perioade vor fi luate in calcul pt acordarea somajului pentru urmatoarea situatie: am prelungit concediul de cresterea ... (vezi toată discuția)