avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Sunt admisibile actiunile de restituire taxa pentru ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Sunt admisibile actiunile de restituire taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau actiunile de inmatriculare fara plata taxei cf. Legii 9 / 2012 ?

Potrivit art. 90 alin. 1 din Tratatul Comunitatii Europene (T.C.E.), nici un stat nu poate aplica, direct sau indirect, produsele altor state membre impozite interne de orice natura mai mari decat cele ce se aplica direct sau indirect, produselor nationale.

In aceste conditii continua discriminarea fata de autoturismele second-hand din Romania, la care taxa auto este amanata pana in 2013 !

In plus mai este si Decizia ICCJ nr. 24 din 14 noiembrie 2011 (Decizia 24/2011) privind examinarea recursurilor in interesul legii declarate de procurorul general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, Colegiul de conducere al Curtii de Apel lasi si Colegiul de conducere al Curtii de Apel Cluj vizand: (i) aplicarea art. 4, art. 7 si art. 10 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 50/2008 privind instituirea taxei de poluare pentru autovehicule, aprobata prin Legea nr. 140/2011, raportate la art. 7 alin. (2) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, cu referire la posibilitatea obligarii institutiei prefectului la inmatricularea unui autovehicul, fara a exista o prealabila constatare din partea autoritatii fiscale competente, in sensul ca taxa de poluare este sau nu datorata; (ii) admisibilitatea sau inadmisibilitatea actiunii de restituire a taxei de poluare, in conditiile in care reclamantul nu a facut dovada parcurgerii procedurii prealabile, prevazuta la art. 7 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 50/2008, aprobata prin Legea nr. 140/2011



Daca are cineva solutii recente sa ne ajute cu practica.

Cu stima!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
Roland Mindrila, Avocat
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 08:28, 13 Decembrie 2012
In 60 de zile se finalizeaza dosarul ptr inmatriculare fara plata taxei ,in sensul ca ramane hotararea ierevocabila.
NU se face nici un recurs la Constanta sau Bucuresti ptr Slobozia.
Sunt admisibile astfel de actiuni peste tot in Romania.
Sunt admise si la Tribunalul Suceava!

Recent mi-a fost admisa o actiune de inmatriculare fara plata taxei pe L9/2012 :

[ link extern ] **

Tot la aceasta instanta au fost admise si cererile de restituire taxa auto pe L9/2012 !

Cu stima!
Stie cineva cam cat dureaza procesul la Tribunalul Neamt?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de cerere de chemare in judecata pentru recuperarea taxei de poluare Adrian Dinica Adrian Dinica care este amabil sa imi trimita si mie un model de cerere chemare in judecata pentru recuperarea taxei de poluare? (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto misu70 misu70 Buna,as vrea sa stiu daca am vreo sansa de recuperare a taxei auto in Deva,chitanta e din 03.11.2008 (vezi toată discuția)
Se recupereaza sau nu taxa axchitata cu titlu de timbru de mediu ? Roland Mindrila Roland Mindrila Se recupereaza sau nu taxa axchitata cu titlu de timbru de mediu ? Daca aveti pronuntari sub incidenta LEGII 9/2013 PRIVIND TIMBRUL DE MEDIU va rog sa ne ... (vezi toată discuția)