avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decadere din drepturi ,hartie de mana facuta de tata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decadere din drepturi ,hartie de mana facuta de tata cum ca nu poate avea grija de copil

buna ziua,am o intrebare.daca tatal fetitei mele nu -a intereat de copil pana acum pot a il decad din dretpuri,el ar fi de acord a imi faca o hartie de mana prin cvare recunoateca nu va avea grija de ea .....ma ajuta la ceva aceea hartie daca vreau a plec cu ea din tara ,renunta de bunavoie la orice drept ,daca voi legaliza la notar acete hartii cum ca renunta de bunavoie ma vor ajuta?
Cel mai recent răspuns: anya33 , utilizator 11:25, 6 Mai 2012
Lasa hartiile de mana, vorbeste cu el si da-l in judecata. Tu ceri ca prin hotarare judecatoreasca sa se dispuna exercitarea autoritatii parintesti privitor la minorul X doar de catre tine, mama reclamanta, motivand ca minorul sta cu tine, il ingrijesti exclusiv, tatal nu se ocupa de el, iar tatal face o intampinare in proces, la primul termen, prin care arata ca este de acord ca doar tu sa exerciti autoritatea parinteasca cu privire la copil, motiveaza ca el pleaca din tara si nu poate avea grija de copil, ca vrea ca domiciliul minorului sa fie stabilit la tine şi totul este in regula. Taxa de timbru este insignifianta, respectiv 6 lei (60.000 lei vechi) iar cu aceasta hotararae, prin care domiciliul copilului se stabileste la tine si se dispune ca tu singura sa exerciti autoritatea parinteasca, poti sa pleci cu copilul unde vrei. Nu ai nevoie sa-l decazi pe tata din drepturile parintesti pentru a obtine un soi de tutela exclusiva asupra copilului. Succes.
In primul rand ar trebui sa aveti avocat la proces daca vrei sa obtineti autoritate parinteasca exclusiva.
Se poate spune ca ati avea ceva sanse in proces insa avocatul va avea mult de lucru.
Nu este suficient sa renunte el si gata...
Instanta trebuie sa hotarasca, ceea ce este mult mai complicat decat pare.
Aveti insa pe ce sa va judecati.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

In primul rand ar trebui sa aveti avocat la proces daca vrei sa obtineti autoritate parinteasca exclusiva.
Se poate spune ca ati avea ceva sanse in proces insa avocatul va avea mult de lucru.
Nu este suficient sa renunte el si gata...
Instanta trebuie sa hotarasca, ceea ce este mult mai complicat decat pare.
Aveti insa pe ce sa va judecati.


Hai sa fim seriosi, colega. femeia a spus clar ca tatal este de acord. Ce proces "extraordinar de complicat" vedeti aici? Interesul minorului primeaza si cand se dovedeste cu probe (martori, ancheta sociala, etc., inclusiv recunoasterea paratului) ca celuilalt nu-i pasa de copil.... suntem in civil, nu in penal, ce Dumnezeu!!!

Pe ce va bazati cand sustineti ca instanta va acorda autoritate parinteasca exclusiva?
Pe simplul fapt ca tatal asa vrea el?
Sunteti convinsa ca instanta se va lua dupa tata?
Tatal crede ca va scapa de pensia de intretinere.
Va scapa de pensia de intretinere?


Mai am intrebari dar nu vreau sa o stresez pe mama minorului...deoarece raspunsurile la aceste intrebari deja ar fi suficiente...pentru ca instanta sa respinga cererea mamei...
multumec tuturor pentru informatii,am intrebat de acea hartie pentru ca tatal apartine altei nationalitati ,iar el va pleca din tara definitiv ,nu tiu daca voi mai da de el vreo data.pentru ca la proce ma-m gandit
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
anya33, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrebare despre iesirea unor minori din tara . cipair cipair Buna ziua ; daca mama primeste spre ingrijire si educare minorii , dupa divort , poate pleca din tara pt o perioada scurta de timp cu ei fara sa ... (vezi toată discuția)
Reprezentant legal minor - urgent vilies0507 vilies0507 Bună ziua! Ce înseamnă să fii reprezentant legal al unui minor? Înseamnă că părintele care devine reprezentant legal are autoritate părintească ... (vezi toată discuția)
Custodia totala copil bartmarc bartmarc Sunt mama unui copil de 4 ani, dar sunt plecata in strainate si sunt despartit de sot am trai doar in concubinaj, cum procedez eu am loc de munca aici si vreau ... (vezi toată discuția)